Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.375
% 3.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.375
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Popüler Altcoin’in CEO’su Firarda! Neler Oluyor?

Altcoin CEL’in arkasındaki Celsius Network, son zamanlarda olanlardan dolayı ciddi sıkıntıda. Hatta son raporlara göre, Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky geçen hafta firardaydı. İşte detaylar…

İddialara göre Celsius CEO’su kaçmaya çalıştı

Geçtiğimiz haftalarda Celsius’un para çekme işlemlerini askıya alması, birçok yatırımcıyı endişelendirdi. Sorunlar, Celsius’un stETH isimli Ethereum staking tokenına büyük bir yatırım yapmasından sonra başladı. StETH, insanların ve Celsius gibi şirketlerin Ethereum Blockchain’inde pay sahibi olmalarını ve DeFi aracılığıyla ek getiriler elde etmelerini sağlar. Ancak Mayıs ayında kripto varlıklarının değerindeki keskin düşüş, stETH fiyatını düşürdü. Token daha likit hale geldi.

Bu, kullanıcılar paralarını çekmek istediğinde Celsius’un geri ödemeler için para toplamasını zorlaştırdı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere 12 Haziran’da Celsius, “aşırı piyasa koşulları” nedeniyle para çekme işlemlerini durdurduğunu duyurdu. O zamandan beri Celsius krizi devam ediyor. En son, Celsius Network CEO’sunun kaçmaya çalıştığı iddia edildi. Popüler kripto yatırımcısı ve analisti Mike Alfred, bir dizi tweet’te şunları yazdı:

Son dakika: Alex Mashinsky bu hafta Morristown Havaalanı üzerinden ülkeyi terk etmeye çalıştı. Ancak yetkililer tarafından durduruldu. Tutuklanıp tutuklanmadığı veya sadece yurt dışına çıkmasının yasaklanıp yasaklanmadığı şu anda belirsiz. Bu konuda daha fazla bilginiz varsa lütfen benimle iletişime geçin.

CEO sorgulandı mı?

Alfred’in kaynaklarına göre Mashinsky İsrail’e gitmeyi planlıyordu. Alfred, Mashinsky’nin fonların güvende olduğunu söylemesine rağmen, Celsius Network’ün müşterileri için para çekme işlemlerini dondurduğunu da sözlerine ekledi. O zamandan beri Mashinsky sessiz kaldı ve müşteri fonlarının ne zaman serbest bırakılacağına dair bir işaret yok. Kripto analisti ayrıca şunları ekledi:

İyisiyle kötüsüyle artık olay hukukçuların elinde. Sürekli düşündüğüm şey, Mashinsky ile FBI’ın çoktan temasa geçtiği neredeyse kesin. Hatta tutuklanmış, sorgulanmış ve serbest bırakılmış bile olabilir. Burada federallerin incelemek isteyeceği yeterince şey var.

https://twitter.com/mikealfred/status/1541207499285467136

Goldman Sachs, altcoin projesinin arkasındaki Celsius Network’ü satın alabilir

Geçen hafta sonu, Wall Street bankacılık devi Goldman Sachs’ın bir grup yatırımcıyla 2 milyar dolar toplamak ve Celsius Network’ün sıkıntılı varlıklarından bazılarını satın almak için çalıştığı bildirildi. Ancak şu an için Goldman Sachs’tan resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıca, Goldman’ın Celsius’u kurtarıp kurtarmayacağı konusunda hiçbir şey yeterince kesin değil. BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, Goldman Sachs açıkça söylemediği sürece haberlere inanmadığını söyledi.  Hayes, tüm “kurtarma” haberlerinin, birileri gerçekten para yatırmadıkça; halkla ilişkiler oyunundan başka bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir