Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.703
% 4.22
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.703
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Politikacılar, FTX Fonlarını Bağışlayacak

ABD’de politikacılar, FTX yöneticilerinin ve Sam Bankman Fried’ın (SBF) siyasi bağışlarıyla ne yapacaklarını düşünüyor.

Sorunlu kripto para borsası FTX, iflasının ardından siyasi tarafı da sıkıntılı süreçlere soktu. Özellikle regülasyon konusunda, küresel çapta konuşmalar başladı. Kripto para borsalarının ve kripto hizmeti veren şirketlerin düzenlenmesi gerektiği, herkes tarafından kabul edilen bir fikir haline geliyor. Diğer taraftan şiddetlenen kripto ayı piyasası, dolandırıcılık ve iflas durumlarını da öne çıkardı. Tüm bu süreçlerde, FTX ve siyasi ilişkileri dikkat çekti. ABD’de seçimlere finansman sağlayan ve kendilerince siyasileri destekleyen şirket, iflasının ardından boşluk yarattı.

Politikacılar, FTX Finansmanı Konusunda Sıkıntıya Girdi

Kripto para borsası FTX, ABD seçim dönemlerinde aktif bağışlarda bulundu. Şirketin, politikacılara milyonlarca dolarlık fon sağladığı ortaya çıktı. Şirketin yöneticileri, 2022 ara seçimlerinde siyasi bağışlara ve PAC’lere harcamalarda bulundu.

FTX şirketinin iflas koruması için başvuruda bulunması, bazı politikacıları tedirgin etmeye başladı. Politikacılar, özellikle kripto ağırlıklı gelen bağışlardan kurtulmak istiyor.

Kongre üyeleri, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘ın ve FTX Dijital Piyasalar Eş CEO’su Ryan Salame‘ın kampanya katkılarını düşünüyor. Üyeler, bu fonları yardım bağışında kullanma kararı aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir