Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.393
% 3.53
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.393
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Piyasanın en eski kripto paralarından Bitcoin Cash ve Litecoin’e talepte artış yaşanıyor

Investing.com – Bitcoin (BTC), dün 68.493 dolarla yeni rekorunu kırdıktan sonra gelen kâr satışlarıyla düşüşe geçti. Bugün de satışların devam ettiği piyasada 66.600 dolar bandında el değiştiren BTC, bir önceki zirve seviyelerini test ediyor. Bitcoin’in geçen hafta sonu 60.500 dolar seviyesinden hızlı yükselişi piyasanın en eski kripto varlıkları için de katalizör görevi gördü. 

Bitcoin yükselişiyle Bitcoin Cash ve Litecoin’e talep arttı

Hafta başından beri yükselişini devam ettiren Litecoin (LTC), önemli kazanımlarıyla sermaye değerini 20,27 milyar dolara çıkararak sıralamada 13. sıraya yükseldi. LTC/USD, hafta başından bu yana 202 dolardan şu anki 289 dolar fiyatına kadar yüzde 43 oranında değer kazandı. Aslında daha da geriye gidersek kripto para, son 6 haftadır haftalık kapanışını pozitif yapıyor ve bu süreçte fiyatını neredeyse ikiye katladı.

Bitcoin ile korelasyonu yüksek olan diğer bir kripto varlık ise Bitcoin Cash. BCH, bir Bitcoin forku olarak kripto para piyasasına girdi ve 2017’den beri yüksek talep gören bir varlık.

Bitcoin Cash, bu hafta başından bu yana yüzde 20 değer kazancıyla 600 dolardan şu anki fiyatı 722 dolara kadar yükselmiş durumda. 

Her iki kripto para da yükseliş trendine devam ederken piyasada bu ivmeyi neyin tetiklediği merak ediliyor. Bu dönem tüm gözler, özellikle şaka temalı, metaverse tabanlı kripto paralar ve talebi her geçen gün artan akıllı sözleşme platformlarının tokenlerine çevrilmiş durumda. Bir ödeme yöntemi olarak kullanılan klasik kripto varlıklar olarak tabir edebileceğimiz Bitcoin Cash ve Litecoin gibi eski kripto varlıklar ise piyasa gündeminde çok fazla yer almıyor. BCH ve LTC’nin fiyat hareketleri genellikle Bitcoin fiyatını takip ediyor. Bu hafta şahit olduğumuz gibi zaman zaman Bitcoin yükselişinde daha volatil hareketlere maruz kalabiliyorlar.

Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) neden yükseldi?

Her ne kadar bu yükselişi tetikleyen temel sebepler net olmasa da ABD’nin en büyük sinema zincirinin kripto paraları ödeme sistemine entegre etme niyeti Bitcoin Cash ve Litecoin gibi kripto ödeme sistemlerinde tecrübeli ağlar için katalizör olmuş olabilir. Ancak son günlerin popüler altcoin’i Shiba Inu’nun da kullanılma ihtimali haberleriyle biraz gölgede kaldılar. 

Litecoin ve Bitcoin Cash’in yükseliş durumuyla ilgili olarak teknik açıdan da bir takım sinyaller söz konusuydu. Genel görünümde Bitcoin Cash, 600 – 620 dolar bandına sıkışmış bir izlenim veriyordu. Bu haftaki yükselişle bu yatay görünüm kırılmış oldu. 

Litecoin ise son 6 haftadır devam eden yükseliş trendinde bu hafta, ortalama 210 dolar üzerinde bir günlük kapanış yakaladıktan sonra yükseliş ivmesini artırdı ve bugün 300 dolar hedefine oldukça yaklaştı. 

Hatırlanacağı üzere Litecoin için 13 Eylül tarihinde Walmart’ta ödeme yöntemi olarak kullanılacağına dair sahte bir basın bülteni yayımlanmıştı. Bu basın bültenin servis edilmesiyle kripto para, o gün yüzde 30’un üzerinde değer kazandıktan sonra Walmart’tan gelen yalanlama sonrası aynı hızla mevcut fiyat hareketine geri dönmüştü. Bu gelişme de aslında ödeme sistemi olarak kabul görmesi haberlerinin Litecoin‘e olan talebi hızlı şekilde artırdığının bir göstergesi olarak düşünülebilir.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir