Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$60.292
% 2.62
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 60.292
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

“Piyasalara Büyük Miktarda Likidite Girecek”

boğa Kripto Projelerinin Yarısı Öldü: CoinGecko Raporu bitcoin'in balina hareketlilik

Goldman Sachs’ın eski yöneticilerinden Raoul Pal, küresel piyasalara büyük miktarda likidite gireceğini ve bu durumun kripto paralar gibi riskli varlıkların yükselişini tetikleyeceğini öngörüyor.

Goldman Sachs‘taki kariyerinin ardından, makroekonomik araştırma şirketi Global Macro Investor ve finansal medya şirketi Real Vision’ı kuran Pal, piyasaların likidite akışıyla birlikte sert ralliler yaşayacağını belirtti.

Real Vision’ın YouTube kanalında analist Julien Bittel ile kısa vadeli senaryoları tartışan Pal, ABD Hazinesi’nin mevcut hesaplarındaki paranın azalması, Fed’in sıkılaştırma politikasını durdurması ve vergi ile mali harcama teşviklerinin gündeme gelmesiyle piyasalara likidite girmesini beklediğini açıkladı:

“Tüm bunlara ek olarak Japonya da dolar satarak kendi para birimine müdahale edebilir. Satılan bu dolarlar küresel piyasalara girecektir. Pek çok ülke likidite eklemesi yapacak. Başta Çin bunu yapacak diye düşünüyorum.”

Dikkatinizi Çekebilir: Wall Street Devlerinden Kripto Paralara Dair Kritik Yorum

Pal, küresel bankacılık düzenlemelerini denetleyen Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından geliştirilen yeni bankacılık regülasyonları olan Basel IV kurallarına dikkat çekti. Bu kuralların, bankaların ellerinde daha fazla likidite tutmalarına neden olacağını belirtti:

“Gelecek yıl Basel IV gelecek. Yeni kurallar, bankaların daha fazla tahvil almalarına ve tutmalarına neden olacak. Emlak sektörünün zayıflaması da likidite kaynağı sağlayacak. Piyasalara para getirecek birçok faktör var ve çoğunu henüz konuşmadık bile… Daha önce de dediğim gibi, muz hareketinin (banana zone) geleceğini düşünüyorum. Dev ralliler, güçlü ralliler göreceğiz.”

Pal ayrıca şu anda 2.5 trilyon dolar değerinde olan kripto para piyasalarının 8-10 yıllık dönem içinde 100 trilyon dolara çıkmasını beklediğini belirtti ve “Bu herkes için büyük bir şans. Bunu mahvetmeyin” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir