Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.276
% 3.68
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.276
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Piyasa katılımcıları Bitcoin ve Ethereum’un son görünümü hakkında ne düşünüyor?

Investing.com – Son satışlarla birlikte 60.000 doların altına kadar gerileyen bir Bitcoin (BTC) ve 4.000 dolar üzerinde sağlama kalmaya çalışan bir Ethereum (ETH) görünümü söz konusu. 

Bitcoin fiyatı, şu an 59.400 dolar seviyesindeki fiyatıyla 15 Kasım’dan bu yana yüzde 10’a yakın değer kaybıyla ilerliyor. Mevcut fiyat seviyesinin 2021 yılının ilk çeyreğinde ortalama 59.000 dolar bandında direnç olarak çalışan bölgeyi yaklaşık bir aydır destek olarak kullandığı görülüyor.

Kripto piyasalarında toparlanma öncesi düşüş bir süre daha devam eder mi?

Ethereum (ETH) ise son 7 haftalık yükseliş serisinin ardından bu hafta, yüzde 9,38 oranında değer düşüklüğüyle devam ediyor. 

Kripto para piyasası genelinde satıcılar hakimiyetini sürdürürken Blockchain verileri, mevcut düzeltmenin kısa vadeli olabileceğine dair bazı veriler sunuyor. Piyasa yorumcuları, düşüşten önceki yüksek kaldıraç oranlarına dikkat çekerken son düşüşle birlikte tasfiye işlemlerine dikkat çekiyor. Bazı analistler kaldıraç oranının azalmasıyla birlikte yeniden bir toparlanma için umutlarını korurken piyasa genel görüşü orta vadede olumlu gibi görünüyor. 

Bitcoin piyasasıyla ilgili diğer bir görüş ise yeni bir toparlanma gelmeden önce BTC fiyatının 58.000 dolar seviyelerine kadar gerileyebileceği görüşü. 

Piyasanın önemli isimleri orta ve uzun vadeli yükseliş için umutlu

Ethereum kurucu ortağı Joe Lubin ise son verdiği röportajda Bitcoin, Ethereum ve DeFi sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Lubin’e göre Bitcoin ve Ethereum’un başı çektiği düşüşü, 4.çeyrekteki volatiliteye bağladı. Lubin, Yılın son 3 ayında kripto fiyatlarındaki oynaklığın artmasından dolayı sert düşüşleri olağan olarak görüyor.

Ethereum kurucu ortağı ve ConsenSys’in kurucusu Joe Lubin, ayrıca Ethereum rakipleri hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lubin, “Ethereum katili” olarak adlandırılan bu ağların Ethereum ile değil aslında 2. katman çözümleriyle rekabet ettiklerini söyledi. Ethereum kurucu ortağına göre bu projeler, güvenlik ve veri verimliliğinden ziyade işleyişe odaklandıklarını düşünüyor.

Ethereum hakkında bir diğer görüş ise kripto Twitter’ın popüler ismi Raoul Pal’dan geldi. Pal, Ethereum konusunda iyimserliğini koruyan yatırımcılar arasında gözükürken yılsonuna kadar Ethereum’un yüzde 100 ila 300 arasında bir dalgalanma yapabileceğine inanıyor.

Bu oldukça iddialı görüşünü ise Ethereum pazarını, 2017 Bitcoin pazarına benzetmesine bağlıyor. Bu fikrinin sonuna hiçbir şeyin kesin olmadığını ancak son piyasa satışlarının tahminlerine uygun olduğunu söyleyerek 2021 sonunda daha yüksek bir fiyat seviyesi beklediğini belirtti.

Ethereum’un Bitcoin’e karşı performansı

Bu bağlamda Ethereum’un Bitcoin karşısındaki performansına göz atarsak 2. sıradaki kripto paranın bu yıl Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini görebiliriz. Ethereum yılbaşından bu yana yüzde 460 gibi bir büyüme görürken Bitcoin değer artışı, mevcut fiyatlara göre yüzde 103 oranında devam ediyor.

Ethereum için orta ve uzun vadede yükseliş beklentilerinin güçlü kalmasının en büyük nedeni ise ağın hisse ispatına geçiş döneminde olması. Uzmanlar, iş ispatı modeline göre Ethereum madenciliğinde yüzde 99 oranında enerji tasarrufu sağlanacağını düşünüyor. Buna göre Ethereum için hisse ispatı modeli, Ether ve ağı kullanan altcoinler için beklentilerin yüksek kalmasını sağlıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir