Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.682
% 1.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.682
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Petrol fiyatları, OPEC+’dan yüksek oranlı arz kesintisi beklentisiyle %4 yükseldi

Investing.com – Petrol fiyatları hafta hızlı yükselişle başladı. Brent petrol bugün %4 kazançla 89 dolara yaklaşırken ham petrol de 83 dolara çıktı.

OPEC+ etkisi fiyatları yükseltti

Piyasalarda petrol üretici ülkeler OPEC+’ın Çarşamba günü Viyana’da yapılacak toplantıda yüksek oranlı arz kesintisine gideceği haberleriyle alımlar hızlandı.

Üretici ülkeler daha önceki toplantılarda üretimi artırıyorlardı. Arzın talebin altında kalmaması için sınırlı üretim artışına giden üye ülkelerin fiyatlarda yaşanan sert düşüş nedeniyle aksi yönde bir uygulamaya gitmesi bekleniyor.

Brent petrol Eylül ayı içinde 96 dolardan 82 dolara düştü ve %14 kadar değer kaybetti. Son toplantının ardından petrolde yaşanan düşüşü engellemek için üye ülkelerin Çarşamba günü 1 milyon varillik oldukça yüksek bir kesintiye gitmesi bekleniyor.

Petrol fiyatları neden düşüyor?

Bu yıl içinde savaşın da etkisiyle %70’ten fazla primlenen petrol fiyatları, küresel ekonominin enflasyon ve faiz artırımları nedeniyle bu yıl yavaşlayacağı beklentisiyle kazançlarının büyük kısmını geri verdi. Brent fiyatı Ocak ayı seviyelerine geriledi ve sene başı kazanç %15’in altına indi.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir