Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.136
% 7.42
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.136
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Particle Network Nedir? Ne İşe Yarar?

Particle Network

Particle Network, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) oluşturmasını kolaylaştırmak için oluşturulan modüler zincir Layer-1 platformudur. Proje, Web3 dünyasının daha da büyüyüp gelişmesi için birçok yenilik ve hizmet sunar.

İlginizi Çekebilir: Scroll Nedir? Ethereum İçin Yerel zkEVM Layer 2 Ağı

Particle Network ‘ün amacı blok zincir arasında sorunsuz ve daha hızlı işlemler yapabilme olanağı sunmaktır. Ayrıca, Particle kullanıcılara farklı birçok blok zincir ile etkileşime girme konusunda fayda sağlıyor ve bunu yaparken kullanıcıların birden fazla kripto para sahibi olması gerekmiyor.

Particle Network Ne İşe Yarar?

DeFi, NFT, Gaming ve daha birçok alanda etkili bir proje olan Particle Network daha güvenli, hızlı ve kolay bir dApp geliştirme fırsatı verir. Ayrıca, daha ölçeklenebilir bir ekosistem ile kullanıcılar sorun yaşamadıkları bir Web3 platformu kullanmış olurlar. Ek olarak, Particle Network’ ün bazı özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Güvenlik: Particle, işlem doğrulamalarında birden fazla Doğrulayıcı (Validator) bulundurarak dolandırıcılık gibi durumların önüne geçmiştir.
  • Kullanıcı Dostu Arayüz: Particle Network’ ü daha çok sayıda kullanıcın Blockchain’e katılması ve onu anlaması için çok kolay bir kullanıma sahip arayüzü vardır. Bu sayede kullanıcılar ve geliştiriciler zorlanmadan dApp oluşturup geliştirebilecekler.
  • Çoklu Zincir (Multi-Chain) Dağıtımı: dApp’ler çok sayıda blok zincir üzerinde çalışır ve varlıkları bir hesapta toplar. Bu sayede karmaşıklıkları önlemiş olur.
  • Evrensel Gas Token: Kullanıcıların farklı zincirlerde bile olsa işlem ücretleri (gas fee) için yalnızca tek bir token kullanması zincirler arası etkileşimi kolaylaştırır.

Bunların yanı sıra, platformun günlük 4 milyondan fazla kullanıcısı vardır. 2 milyarlık işlem hacmi ile de geniş bir ekosisteme sahiptir.

Particle Network Ekosistemi

Particle Network Takımı

Proje ekibi, deneyimli birçok mühendis, danışman gibi profesyonellerden oluşur. Kurucu CEO’su olan Pengyu Wang önceden yatırım danışmanlığı ve analiz uzmnalığı yapmıştır. Ayrıca, ZK Teknoloji Lideri Vijaykumar S. ise de uzun yıllar Kriptograf olarak çalışmıştır.

Partnerlikler

İlk tohum yatırımında 7 milyon dolar yatırım toplayan Particle Network şuanda hali hazırda Sei, BNBChain, TomoChain, NEAR, zkSync, 1Inch gibi daha birçok kripto para projesi ile partnerliklere sahiptir.

Partnerlikler

Partnerlikler


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir