Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.458
% 3.24
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.458
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Paribu’nun Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması Yayımlandı

Paribu, düzenlendiği basın toplantısında kripto para sektöründeki bilgi ve birikimlerini paylaştı. Paribu’nun Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nda 6 farklı kategoride değerlendirme yapıldı.

6 kategoriye bölünen Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nda; sektör deneyimi, teknoloji, deneyim, güven, memnuniyet ve demografi bilgileri paylaşıldı.

Sektör:

Kripto para sektörü hızla büyürken arkasından yoğun bir ilgiyi getiriyor. Türkiye’de kripto parayı duyanların ve işlem yapanların oranı yüzde 74 artış gösterdi. Her 10 kişiden 4’ü kripto para piyasasını karlı buluyor. Döviz kuruna karşı koruma sağlayan kur korumalı mevduat hesabı ise karlı bulunanlar arasında ilk sırada yer alıyor.

Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’na göre; kripto parayı duyanların ve işlem yapmaya istekli olanların 10’da 9 ve geçen seneye göre bu oran 4.5 kat yükseldi. Yerli platformların tercih edilme oranı ise yüzde 51.4 olarak öne çıkıyor.

Kripto paraların şeffaf bir sistem olduğunu düşünenlerin oranı geçen yıla göre yüzde 44.6 artış gösterirken; dezavantajlar arasında güvenilir bulunmaması, yeterince bilinmemesi ve yaygın olmaması gibi maddeler yer aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir