Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.235
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.235
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Paraguay, Kripto Madenciliği için Bir Yasa Tasarısı Sundu

Paraguay, kripto madenciliği operasyonları için elektrik kullanımını sınırlayacak bir yasa tasarısı sundu.

Tasarı genel olarak, kripto varlıkların ticarileştirilmesi, aracılık, borsa, transfer ve yönetim gibi konuları düzenlemeyi amaçlıyor.

Paraguay, Kripto Regülasyonu için Israrcı

Ülkenin kongresi, bir kripto tasarısını onaylasa da, Başkan Mario Abdo Benitez tasarıyı veto etmişti.

Senatör Fernando Silva Facetti, cumhurbaşkanının kararıyla ilgili olarak “yasal boşluklarda yer alan bu faaliyetin varlığını” göz ardı ettiğini ifade etti.

Paraguay’ın Yasama Meclisi’ne bağlı bir regülatörler konuşan Tito Damian Ibarrola, ülkenin Bitcoin madenciliği endüstrisi sayesinde oldukça iyi vergi gelirleri elde edebileceğini söyledi.

Kripto Regülasyonlarında Artış

Özellikle kripto para borsası FTX’in yaşadığı çöküşün ardından kripto regülasyonları ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Geçtiğimiz gün Birleşik Krallık, kripto para regülasyonlarında sona geldiğini duyurdu.

Benzer bir biçimde Avrupa Birliği ülkeleri de MiCA olarak bilinen yasa tasarısına onay verdi. Tasarının önümüzdeki yıl yürürlüğe girebileceği konuşuluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir