Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.760
% 1.52
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.760
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Özbekistan, İlk Kripto Lisanslarını Verdi

Özbekistan, yerel kripto hizmet sağlayıcılarına düzenleyici onaylarını vermeye başladı.

Kripto piyasasının gelişmesi ile birlikte ülkeler de kripto faaliyetlerini düzenlemek ve kontrol altında ilerletmek için çalışmalar yürütüyor. Özellikle son dönemde yaşanan FTX olayları sonrası düzenleciyiler daha sıkı kripto kuralları getiriyor. Kripto benimsenmesini artırmaya hazırlanan Özbekistan da ilk kripto lisanslarını verdi.

Özbekistan, İki Şirkete Yeşil Işık Yaktı

Özbekistan’ın önde gelen kripto para piyasası gözlemcisi Perspektif Projeler Ulusal Ajansı (NAPP), 17 Kasım’da yayınlanan resmi bir duyuruya göre ülkenin ilk kripto lisanslarını verdi.

Lisanslar, Crypto Trade NET LLC ve Crypto Market LLC dahil olmak üzere iki “kripto para birimi mağazası” tarafından kripto para birimiyle ilgili hizmetlerin sunulmasına resmi olarak yetki veriyor.

Açıklamada, “Kripto mağazaları, vatandaşların kripto varlıkları satın almaları veya satmaları için daha kolay erişim sağlamak üzere tasarlanmıştır” denildi. Ayrıca şunlara dikkat çekildi:

“Ajans, vatandaşları mümkün olduğunca dikkatli olmaya ve Özbekistan Cumhuriyeti topraklarında öngörülen şekilde faaliyet göstermek için lisans almamış elektronik platformların hizmetlerini kullanmamaya çağırıyor.”

Özbekistan, 1 Ocak 2023’ten itibaren, kripto hizmetlerinin Özbek vatandaşlarına yalnızca lisanslı kripto para birimi firmaları tarafından sağlanmasına izin verecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir