Kriptolar:
29537
Bitcoin:
$64.082
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 0.05
Korku & Açgözlülük:
69 / 100
Bitcoin:
$ 64.082
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ortaya Çıktı: Binance Çöken O Altcoin’e “Güvenli Yatırım” Dedi!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, birçok yatırımcıyı bu ayın başlarında çöken UST stabilcoin’ine katılmaya ikna eden Terra’nın Anchor getiri planının tanıtımına yardımcı oldu.

Binance çökmeden önce UST ve LUNA’yı “güvenli yatırımlar” olarak tanıttı 

Rapora göre TerraUSD (UST) Anchor programı, Binance’in Telegram sayfasında yüksek kârlı güvenli bir yatırım olarak ilan edildi. Sonuç olarak, Binance bizzat Telegram’da UST ve LUNA’nın tanıtımını yaptı. Planı müşterilerinin yüzde 20 kâr elde etmek için katılabilecekleri “güvenli ve mutlu bir fırsat” olarak tanımladı. Borsanın resmi Telegram kanalından iletilen mesaj 117.000’den fazla kez görüntülendi.

Sorun Binance’in UST yatırımını savunması olarak görülmüyor. Asıl sorun; dünyanın en büyük kripto para borsasının bile gelecek tehlikeleri öngörememesi. Binance’in geçen ay yayınladığı UST yatırım reklamının yanı sıra, borsa geçen yıl Terra (LUNA) stake planını destekleyerek yatırımın yatırımcılar için risksiz olduğunu söylemişti. Yine bu dönemde yapılan açıklamalarda şu ifadelerde yer aldı:

Şu anda Luna gibi projeler için kampanyaların duyurulmadan önce nasıl incelendiğini analiz ediyoruz.

Terra ekosisteminin çöküşü

Hem LUNA hem de UST, iki hafta içinde 80 milyar doların üzerinde değerlemenin silindiğini gören büyük kayıplara uğradı. Bu düşüş tüm altcoin piyasasını etkiledi ve büyük bir yatırımcı kitlesini hayal kırıklığına uğrattı.

Binance bireysel yatırımcıları temsil ediyor

Terra ekosisteminin çöküşü Binance’de dahil birçok yatırımcıyı etkiledi. 2019 yılında projeye 3 milyon dolar yatırım yapan ve 15 milyon LUNA satın alan Binance, şimdi sadece 3.000 dolar değerinde LUNA’ya sahip. Bu arada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Binance CEO’su çöküşten kısa bir süre sonra Terra ekibini sert eleştirdi ve küçük yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi için çağrılar yaptı. Terra ise herkesi aynı anda ödüllendirmek istiyor. 27 Mayıs 2022’de şirketin yeni bir Blockchain ve yeni token inşa etme planı onaylanmış görünüyor ve yatırımcılara airdrop yoluyla yeni token’ler dağıtıalcak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir