Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.413
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.413
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Opulous Nedir?

Opulous, müzik endüstrisine Merkezi Olmayan Finansmanı getiriyor , sanatçıların ihtiyaç duydukları fonlara erişim şeklini değiştiriyor ve ilk müzik telif hakkı destekli NFT’ler için bir launch pad sağlamakta.

Opulous Music NFT’leri, alıcılara bir şarkının gelecekteki telif kazançlarından bir pay ve sosyal medya desteği karşılığında özel ödüller sunan, Fungible Token’ın yeni bir biçimidir. Zengin eşler arası DeFi kredileri, geleneksel bankaları, aracıları ve büyük plak şirketlerini ortadan kaldırarak, sanatçıların 12 ay boyunca ürettikleri tahmin edilebilir telif ücretlerine dayalı olarak peşin paraya erişmelerini sağlıyor.

Opulous, doğrudan rakipleri olmayan ve aynı alanı kaplayan az sayıda başka projenin bulunduğu bir müzik endüstrisidir. Opulous, diğer blok zinciri projelerinin çoğundan farklı olarak, istikrarlı ve öngörülebilir değere sahip gerçek dünya müzik varlıklarına dayanmaktadır.

$OPUL jetonu, platform genelinde özel indirimler almak için kullanılabilir ve jeton sahipleri ayrıca büyük NFT düşüşlerine özel erişim elde eder.

Opulous kurucusu Lee Parsons, aynı zamanda küresel müzik dağıtım platformu Ditto Music’in CEO’sudur. Bu ortaklık, platformu lansmanından itibaren dünya çapında 500 binden fazla müzisyene tanıtacak.

Defi Uygunluğu

Gerçek dünyadaki müzik varlıkları ve gelecekteki telif hakları ile desteklenen risksiz DeFi kredileri bizlere sunan Opulous gelecekte bu alanda pilot bir proje olmayı hedefliyor.

İstikrarlı bir telif geliri elde etmesine rağmen, çok sayıda sanatçı geleneksel bankalar tarafından geri çevriliyor veya büyük şirketlerle haksız anlaşmalara zorlanıyor. Opulous ile müzisyenler, 12 ay boyunca elde ettikleri telif ücretlerinin değerine kadar DeFi kredileriyle yeni projelere fon sağlayabilirler.

Öte yandan, yatırımcılar yüksek getiri elde etmek için kripto varlıklarını platformumuzda stake edebilirler. Çoğu DeFi platformunun aksine, Opulous kredileri her zaman uzman ekibimiz tarafından incelenen ve yatırım riskini ortadan kaldıran öngörülebilir müzik varlıklarıyla desteklenir.

Projenin Kullanacağı Teknolojiler;

  • Ethereum Blok Zinciri (NFT’ler)

Opulous NFT Launchpad’in birinci aşaması, Ethereum üzerine inşa ediliyor. Ethereum şu anda NFT’ler için en yerleşik blok zinciridir ve en fazla likidite ve erişilebilirliğe sahiptir.

  • Algorand Blockchain (DeFi)

Opulous’un DeFi bileşeni, Algorand blok zinciri üzerine inşa ediliyor. Algorand, izinsiz Pure Proof-of-Stake protokolü etrafında inşa edilmiştir ve güvenliği, verimliliği ve ölçeklenebilirliği ile ünlüdür.

  • NFT’ler

Gösterişli müzik NFT’leri, müzik telif hakkı varlıklarından gelen telif haklarına ilişkin gömülü, parçalanmış hakların, söz konusu müzik telif hakkının ilişkili meta verileri aracılığıyla satışını içerir. Opulous, platformda satılan her NFT’nin sahiplerine Spotify ve Apple Music gibi müzik platformlarından telif gelirleri alacak, tahsil edecek ve ödeyecek.

  • Akıllı Sözleşmeler

Opulous Akıllı Sözleşmeler, belirli bir NFT ile ilişkili herhangi bir müzikten telif hakkı payı kazançlarının ve ödüllerinin anlaşmalarını ve bölünmüş ödemelerini kolaylaştıracaktır.

  • Merkezi Olmayan Borsa

Opulous, kullanıcıların müzik NFT’lerini özgürce satın alabilecekleri, satabilecekleri ve takas edebilecekleri kendi Merkezi Olmayan NFT Borsasını inşa ediyor. NFT Borsası, kullanıcılara bir sanatçının kariyerinin başlarında müzik NFT’leri satın alma, popülerlik kazandıkça ve değeri arttıkça onları tutma ve daha sonra bunları daha yüksek bir fiyata satma veya takas etme fırsatı sunacak.

Opulous Yol Haritası 

2022 Planları

Q1

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir