Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.787
% 6.17
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.787
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

OpenSea’nin aylık NFT satış hacmi üçüncü çeyrekte %60 azaldı

NFT sektörü, 2021 yılında DeFi’nin en gözde alanlarından biri oldu. Ancak kripto para endüstrisinin 2022 yılı genelinde zor zamanlar geçirmesi, NFT sektörünü de derinden etkiledi ve sektörde işlem hacimlerinde sert düşüşler görüldü.

NFT sektörünün en büyük pazar yeri konumunda bulunan OpenSea’deki satış hacmi, pazar analizi yapan unfolded’ın yayımladığı verilere göre üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %60 düştü.

Aylık NFT satış hacimleri, 2021 Ağustos ayında 3 milyar dolara doğru hızlı bir sıçrama gördükten sonra bu yılın Ocak ayında 4 milyar doları aşarak zirveye ulaştı. Ancak Haziran ayında kripto para piyasalarındaki hızlı çıkışlar, NFT piyasasının da keskin bir düşmesine neden oldu. Yaz döneminden bu yana toparlanamayan sektör, düşüş hacimde devam ediyor.

Dune Analytics verileri, NFT işlem hacminini son aydır düşüşte olduğu gösterirken Eylül ayında 465 milyon dolar seviyelerine yaklaşan rakamın Ocak ayı zirvesinden bu yana %97’lik bir düşüşe denk geldiğini gösteriyor.

2021 yılında yükselen bir trend olarak dünya gündemine oturan NFT’ler, o zamandan bu yana dar bir kullanım alanında kaldı. Yatırımcılar ise sadece daha yüksek fiyata satmak amacıyla NFT alırken bu durum NFT fiyatlarının son derece uçuk fiyatlara ulaşmasını sağladı ve işlem hacimleri bu yolla şişirilmiş oldu.

NFT’ler için hâlâ umut var mı?

Kripto endüstrisinin ayı piyasasına girmesiyle birlikte NFT’lere olan ilgideki düşüş hızlı şekilde ticaret hacimlerine yansıdı. Ancak bazı girişim sermayesi şirketleri, NFT sektörünün geri döneceğine dair umutlarını koruyor.

Bunlardan biri olan Web 3 risk sermayesi şirketi Haun Ventures, NFT’lerin önümüzdeki günlerde kullanım alanının genişleyeceğini düşünüyor ve dijital dünyaya geçişin yeniden popüler hale geleceğine inanıyor.

Haun Ventures’ın kurucusu Katie Haun, Bloomberg’e verdiği röportajda daha verimli ve kullanıcı dostu bir altyapı kurulduğunda NFT sektöründe birçok yeni kullanım durumunun ortaya çıkacağını düşündüklerini söyledi.

Three Arrows Capital, nadir NFT varlıklarını başka bir cüzdana taşıdı

NFT’lerle ilgili son gelişmelerde bugün iflas eden Three Arrows Capital’in kurucu ortakları tarafından geliştirilen, NFT fonundaki dijital sanat varlıklarının birçoğunun başka bir cüzdana taşınması gündeme geldi.

Dün kripto analiz firması Nansen, 300’den fazla NFT’nin Starry Night Capital koleksiyonundan Gnosis Safe adresine taşındığını bildirdi.

Nansen, taşınan NFT’lerin bazılarının önemli varlıklar olduğunu belirtirken 2021 yılı sonlarında fiyatlarının 1 milyon dolar ila 3.5 milyon dolar değerine sahip olduğuna dikkat çekti. Analiz firması, mevcut portföyün, şu an 625 ETH olduğunu ve mevut fiyatlarla yaklaşık 847.000 dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir