Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.839
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.839
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Öngörüleri Çıkabilen Ekonomistten, Korkutan Altın Tahmini!

Altın fiyatları, 2022’nin ilk çeyreğini değerli metalin çok yüksek talep gördüğü ve ons başına 2.060 doların üzerinde yeni rekor seviyelere ulaştığı 2020’nin üçüncü çeyreğinden bu yana en iyi kazanımlarla kapatıyor. Ancak, son günlerde, Mart ayının başlarındaki ivmelerini kaybetmiş gibi görünüyor. Bu sırada bir Para Piyasaları Uzmanı olan İslam Memiş, piyasaya yönelik beklentilerini aktardı. İşte detaylar…

Altın fiyatları için neler bekleniyor?

Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesiyle düşüş yaşadı. Ons altının fiyatı 1.915 dolar seviyelerine kadar geriledi. Şubat ayının sonlarında, savaşın ortaya çıktığı dönemlerde ise, yukarıda da belirttiğimiz gibi, rekor seviyelere oldukça yaklaşmıştı. Gram altın ise 968 liraya kadar yükselmeyi başardı.

Bu sırada, piyasalara yönelik değerlendirmelerini aktaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, bu alana yönelik gerginliğin “kontrollü bir biçimde devam edeceğini” öne sürüyor. “Vatandaşlarımızın bunu kabullenmesi gerekiyor. Bir ateşkes kararı verileceğini sanmıyorum. Şunu unutmamak lazım ciddi bir resesyon riski var,” ifadelerini kullanıyor. Vatandaşların, kısa vadeli geri çekilmeleri bir fırsat olarak görmesi gerektiği ve neye ihtiyacı varsa alması gerektiğini aktarıyor. Uzman, jeopolitik risklerin geride kalması durumunda bile enflasyon riskinin hala mevcut olduğunu, kısa vadeli rahatlamanın geçici olduğunu göz önünde bulundurmak gerektiğini savunuyor.

Fiyatlar, alım fırsatı mı sunuyor?

İslam Memiş, mevcut durumda alım seviyesi yapılmaması gerektiğini düşünüyor. Uzman, bir aylık süreçte “900 lira seviyesinin üzerinde gram altın alımı yapmayın dedim. Korku ve panik yok, daha alt seviyelerde alma imkanınız olabilir demiştik,” ifadelerini kullandı. Bu fiyatların normal olduğunu, sert bir şekilde düşüş ya da yükseliş yaşanacağını, çünkü manipülasyon piyasasında olduğumuzu aktarıyor.

Uzman, 850-900 lira arasını alım fırsatı olarak görürken dolar kurunda da 14.8 lira altının alım için fırsat yarattığına dikkat çekiyor. “Yaz aylarında dolar, altın, gümüşte yeni zirveler görmemiz mümkün. Enflasyon var, dünya ekonomileri daralıyor,” diyen uzmana göre mevcut fiyatları değerlendirmek gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir