Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.694
% 4.27
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.694
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Önemli Tahmin: Altın Fiyatları Aralık’ta Bu Seviyelerde!

Altını bir sonraki potansiyel büyük oyun olarak gören Wells Fargo’ya göre, altının diğer bazı emtialara karşı düşük performansından dolayı hayal kırıklığına uğramanın zamanı değil. Bu doğrultuda Wells Fargo, altın fiyatları için tahminlerini açıklıyor.

“Bir sonraki oyunun, altının olabileceğini düşünüyoruz”

Yüksek enflasyon, jeopolitik belirsizlik ve hisse senetlerinin iyi performans göstermemesi nedeniyle, daha fazla yatırımcı değer deposu tipi varlıklar arıyor. Wells Fargo’nun reel varlık stratejisi başkanı John LaForge, Bitcoin’in geçtiğimiz yıl en çok ilgiyi çekmesine rağmen, 2022’nin altın yılı olabileceğini söylüyor. Strateji başkanı, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Değer deposu cephesinde, Bitcoin son zamanlarda çok dikkat çekiyor. Ancak bir sonraki oyunun altının olabileceğini düşünüyoruz. LaForge, bu haftaki bir notta, altın fiyatları yavaş yavaş yükseliyor gibi görünüyor. Bitcoin’in fiyatı ise son 12 ayda 30 bin ila 69 bin dolar arasında geniş bir aralıkta sıkıştı.

“Altın fiyatları için yılsonu hedeflerimizi koruyoruz”

LaForge, hangi varlığın daha iyi bir hedge olduğu tartışmasına fazla girmeden altının yıl sonuna kadar 2.100 doları vurmak istediğini ifade ediyor. “Bitcoin’in kullanım kolaylığı, depolama ve doğrulanabilirlik açısından altın vuruşuna sahip olduğuna inanıyoruz” diyen John LaForge, ancak altının fiziksel olarak tutulabileceğini, evrensel olarak tanınırlığı olduğunu ve oynaklığın dörtte birine sahip bulunduğunu belirtiyor. Strateji başkanı, şu tahminlerde bulunuyor:

Çok uzak olmayan bir gelecekte, Bitcoin finansal ürünleri beklediğimiz gibi olgunlaşırsa, yatırımcılar değer deposu çeşitlendirme ihtiyaçları için hem altına hem de Bitcoin’e biraz sahip olmayı seçebilirler. Sonuç olarak, hala altını seviyoruz ve 2.000-2.100 dolarlık 2022 yılsonu hedef fiyat aralığımızı koruyoruz.

“Bu her gerçekleştiğinde, çok yıllı bir altın fiyatları rallisi izledi”

ABD hisse senetlerinin son zamanlardaki düşük performansı, yatırımcıları getiri konusunda endişelendiriyor. Bu nedenle John LaForge, altın ve Bitcoin gibi varlıkların zamanının geldiğini düşünüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Yatırımcıların aktif olarak portföylere çeşitlilik katabilecek varlıkları aradığına inanıyoruz. Bitcoin ve altın gibi değer deposu varlıklar, uzun vadede genellikle kendi davulcularının ritmine geçtikleri için listenin en üstüne çıkıyor.

John LaForge’a göre, arz tarafındaki altının temelleri de yüksek fiyatlar lehine çalışıyor ve bu da ileride büyük bir ralliye işaret ediyor. Arzın, tarihsel olarak altın fiyatları için yükseliş işareti olan beş yıllık ortalamanın altına düştüğünü belirten John LaForge, şunları söylüyor:

Tarihsel olarak, bu her gerçekleştiğinde, çok yıllı bir altın fiyatı rallisi izledi. Açıkçası, bunun tekrar olacağına dair bir garanti yok, ancak olma ihtimalini seviyoruz.

Wells Fargo, altın için bu döngünün yine olabileceğini düşünüyor

Genel olarak, Wells Fargo şu anda ve uzun vadede altını seviyor. “Altının son fiyat durgunluğu bizi korkutmuyor” diyen John LaForge, nedenini şu şekilde açıklıyor:

Altın, son emtia boğa süper döngüsü (1999-2011) sırasında en iyi performans gösteren emtialardan biriydi ve yine bu döngü olabileceğinden şüpheleniyoruz.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere altın fiyatları, bu yıl bir kez Mart ayında ve ardından bu haftanın başında olmak üzere iki kez 2.000 dolar seviyesini kırmaya çalıştı. Her iki seferde de başarısız oldu, ancak önemli olan önemli destek seviyelerinin tutulmuş olmasıydı. Haziran Comex altın vadeli işlemleri en son, gün için %0,20 düşüşle 1.955 dolardan işlem görüyordu. John LaForge, konu hakkında şu görüşlerini paylaşıyor:

4 Mart 2020’de olumluya hareket ettiğinden bu yana altın fiyatları %17 artarken Bloomberg Emtia Toplam Getiri Endeksi %77 arttı. Bizim görüşümüze göre, performans farkı, altın fiyatlarının düşük performans göstermesinden çok, ortalama emtianın olağandışı bir şekilde iyi performans göstermesiyle ilgili.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir