Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.895
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.895
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Önemli İddia: Bitcoin ve Bu Altcoin’leri İçeren Yasak Tasarıya Eklendi!

Hatırlanacağı üzere Avrupa Parlamentosu, Bitcoin’in de dahil olduğu Proof of Work (PoW) tabanlı kripto paraların (Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Bitcoin Cash vb.) yasaklamasını öngören yasa tasarısını gelen tepkiler üzerine ertelemiş ve sonrasında Bitcoin’in yasak kapsamında olmasına neden olabilecek ifadelerin tasarıdan  çıkarıldığı açıklanmıştı. Son gelen haberlere göre tasarıya benzer ifadeler yine girdi. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Bitcoin gibi PoW tabanlı kriptolar yasaklanıyor!

Söz konusu yasa tasarısının 14 Mart Pazartesi günü oylanması bekleniyor. Ancak, son gelen haberlere göre Pazartesi günü oylanacak olan tasarıya yine Bitcoin’in yasak kapsamında olduğu anlamına gelebilecek ifadeler eklendi. Unstoppable Finance yöneticisi Patrick Hansen, Avrupa Parlamentosu’nun son hamlesiyle ilgili şu paylaşımı yaptı:

AB’de Bitcoin ve kripto para birimi için kötü haber. PoW yasağı, temel olarak Pazartesi günü komitede oylanacak olan Avrupa Parlamentosu taslağına geri döndü. En son taslağı okudum.

Patrick Hansen, paylaşımında PoW yasağının ifadesi değiştiğini, ancak etkisi esasen aynı olduğunu belirtiyor ve Bitcoin’in PoW’dan çıkış planını uygulayabilmesi ve uygulayabilmesinin hiçbir yolu olmadığından, BTC’yi de etkileyeceğinin vurguluyor.

Bu arada Paris milletvekili Pierre Person, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, kripto para düzenlemesinin PoW tabanlı kripto paraların geleceğini kötü etkileyeceğini belirtti:

MiCa yönetmeliği önümüzdeki Pazartesi günü oylanacak. Mevcut haliyle, Avrupa’daki kripto varlıklarının geleceğini kesin olarak yasaklıyor. Avrupa Parlamentosu, Bitcoin ve Ethereum’u yasaklayarak, NFT ve DeFi kullanımını karmaşık hale getirerek parasal ve finansal egemenliğimizi ipotek altına alıyor.

Pierre Person, MiCa’nın, teknolojik tarafsızlık ilkesinden önemli bir kopuş olduğunu belirtiyor ve MiCa’nın, PoW protokollerine dayanan kripto varlıklarının takas edilmesini veya verilmesini yasakladığının altını çiziyor. Person, bu düzenlemenin, Bitcoin ve Ethereum’u Avrupa’dan dışlayan ölümcül bir düzenlemeye yol açacağını söylüyor.

Söz konusu taslakta nasıl bir düzenleme öngörülüyor?

Taslağa göre “sürdürülebilir olmadığı düşünülen kripto varlıkların yayınlanması, sunulması veya alım satıma kabul edilmesi” yasaklanacak. Metinde aşağıdaki ifadelere yer verildiği ifade ediliyor:

Kripto paraların Avrupa Birliği içerisinde yayınlanması, sunulması veya alım satıma kabul edilmesinden önce işlemlerinin doğrulanması için kullanılan konsensüs mekanizmasının minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarına uyum sağlaması gerekecektir.

Avrupa Birliği içerisinde yayınlanması, sunulması ve alım satıma kabul edilmesi talep edilen kripto varlıkların ‘bu tarihe kadar’, belirlenen gereksinimlere uyum sağlayabilmesi için aşamalı bir plan oluşturmaları ve buna uymaları gerekecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version