Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.687
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.687
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Önemli Gelişme: Ünlü CEO, Gizlice Bitcoin Satıyor Olabilir!

Son iki yılda duyduğumuz tek şey, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’un agresif bir şekilde Bitcoin (BTC) satın aldığı. Ancak, bir rapor, Saylor’ın binlerce Bitcoin’ini dump’ladığını öne sürüyor. İşte detaylar…

Microstrategy CEO’su Bitcoin varlıklarını satıyor mu?

coinmuhendisi.com olarak dün de bildirdiğimiz üzere MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın, geçtiğimiz iki yıl boyunca satın aldığı BTC’leri satıyor olabileceğine dair bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddianın ortaya atıldığı cüzdan bilgilerine bakıldığında, söz konusu cüzdan sahibinin Microstrategy olmadığı belirlenmişti. Ancak, kripto para alanında ünlü bir isim olan Mr. Whale, Saylor ve Microstrategy’nin Bitcoin yatırımına dair bir rapor yayınladı.

BTC eleştirmeni Mr. Whale, Saylor’ın aylardır BTC’sini sattığını ve diğerlerini “tüm parasını BTC’ye yatırmaya” çağırdığını söyleyen ayrıntılı bir rapor yayınladı. Mr. Whale, Saylor’ın geçmişini araştırdı ve 1990’ların sonundaki dot-com balonunda başarısız yatırımlarıyla öne çıktığını buldu. Fortune Magazine’den bir makaleden alıntı yapan Mr. Whale, Saylor’un o zamanlar 13.5 milyar dolar kaybettiğini söylüyor. Mr. Whale’in raporunda ayrıca aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

Yatırım başarısızlıkları, yıllarca ihmalkar muhasebe uygulamaları, dolandırıcılık ve genel olarak korkunç liderlikten geldi. Açıktır ki, şirketlerinin değerlemesi yalnızca, dot-com balonunun merkezinde olma hevesleriyle ve şimdi de Bitcoin balonuyla gördüğümüz popüler “trendlere” katılarak hype çekme yeteneğine dayanmaktadır.

Saylor, SEC’den ceza almış

Hatta 2000 yılının sonlarında ABD’deki düzenleme kuruluşu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Saylor’u dolandırıcılıkla suçladı. Saylor, SEC’e 350.000 dolar ve hissedarlara 8.3 milyon dolar ödemek zorunda kaldı. Mr. Whale ayrıca Saylor’n eski tweet’lerine bakıldığında CEO’nun Bitcoin’i yeren tweet’lerinin olduğunu ortaya çıkardı.

Whale, Saylor’ı hype yaratmakla suçluyor. Ayrıca, Michael Saylor ve şirketinde çalışanların, hisse senedini aşırı değerli fiyatlarda dump’layabileceğini de ekliyor. Saylor’ın “önümüzdeki 100 yıl içinde BTC satma planı olmadığının” bir tiyatro olduğunu, CEO’nun bir çıkış planı olduğunu iddia ediyor ve aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Eylül 2021’de yatırımcıları Michael Saylor’ın hisselerini gizlice sattığı konusunda uyarmıştım. Bu hafta, bunun doğru olduğu doğrulandı. Michael Saylor, BTC’sini Bitcoin satmak için Coinbase ve Okex kullanan ikincil bir adrese aktardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir