Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.714
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.714
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Önemli Gelişme: SEC Dev Altcoin İçin Soruşturma Başlattı!

İşlem hacmiyle dünyanın dördüncü en büyük altcoin projesi BNB Coin (BNB), şimdi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından inceleniyor. Menkul kıymetler düzenleyicisi, beş uzun yıl sonra, Binance’in 2017 BNB token satışıyla menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediği konusunda bir soruşturma başlattı. İşte detaylar…

Binance’in altcoin projesine inceleme

SEC radarına giren en büyük kripto para birimlerinin sonuncusu BNB oldu.Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere daha önce büyük kripto para birimlerinden olan XRP, SEC’nin radarındaydı. XRP, hala SEC ile bir yasal mücadele içerisinde. Kimine göre bu durum, dünya genelinde ve ABD’de halihazırda büyük düzenleyici engellerle karşı karşıya olan Binance için endişe verici bir gelişme olabilir. Bloomberg’e yaptığı açıklamada Binance şunları söyledi:

Düzenleyiciler ile eğitim, yardım ve bilgi taleplerine gönüllü yanıtlar dahil olmak üzere devam eden görüşmelerimiz hakkında yorum yapmamız uygun olmaz.

Kripto borsası ayrıca, yetkililerle ilişki kurmaya devam edeceğini ve düzenleyiciler tarafından belirlenen tüm gereksinimleri karşılamaya devam edeceğini söyledi. Yazım sırasında BNB, yüzde 8.6’lık bir düşüş ile 280 dolardan el değiştiriyor.

Binance sorunlu sularda mı?

Kripto para borsası Binance, ABD’de bazı düzenleyici sorunlarla karşı karşıya. SEC dışında, dünyanın en büyük kripto borsası, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), İç Gelir Hizmetleri (IRS) ve Adalet Bakanlığı’ndan soruşturmalarla karşı karşıya. Yakın tarihli bir rapor, iddialara göre, Binance’in 2.35 milyar dolarlık bir kara para aklama planına yardım ettiğini gösteriyor. Son SEC soruşturmasında kaynaklar, bunun menkul kıymetler düzenleyicisinin şirkete dava açmasına yol açmayabileceğini de söyledi. Ancak bazılarına göre bu durum, bir sonuca varmadan önce Ripple’ın kaderini ve yıllarca süren mahkeme davalarını paylaşabileceği anlamına geliyor. Kaynaklardan biri şunları da ekledi:

BNB’nin ötesinde, SEC ayrıca Binance’te çalışanlar tarafından gerçekleştirilmiş olan olası ticari suistimalleri ve 2019’da kurulan bir Amerikan iştiraki olan Binance.US’nin küresel muadilinden uygun şekilde uzaklaştırılıp uzaklaştırılmadığını araştırıyor.

Kaynaklardan biri ayrıca SEC’nin Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya bağlı piyasa yapıcı şirketlere baktığını söyledi. Uzmanlara göre SEC, Zhao’nun Binance US’teki piyasa yapıcıların sahiplik hisseleriyle ilgileniyor gibi görünüyor. Changpeng Zhao henüz bir açıklama yapmadı. Binance’ten de “eğitim, yardım ve bilgi taleplerine verdiğimiz yanıtlar dahil olmak üzere, regülatörlerle devam eden görüşmelerimiz hakkında yorum yapmamız uygun olmaz,” açıklamaları dışında bir gelişme yaşanmadı. Borsa, “yetkililerle iş birliği içerisinde olduklarını” ve “düzenleyici kurumların belirlediği gereklilikleri yerine getirmeye devam edeceklerini” aktardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir