Kriptolar:
29537
Bitcoin:
$65.212
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 0.05
Korku & Açgözlülük:
69 / 100
Bitcoin:
$ 65.212
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Önemli Duyuru: Times Meydanı’nı Bu Altcoin Süsleyecek!

Kripto para birimlerine yönelik benimseme artarken piyasada bu durumu destekleyecek pek çok gelişme yaşanıyor. Yapılan duyuruya göre popüler altcoin projesi Algorand’ın reklamı ünlü New York Times Meydanı’nda yayınlanacak. İşte söz konusu haberin detayları…

ALGO’nun yayınlayacağı reklamın büyük bir yankı uyandırması bekleniyor

Kripto piyasasındaki reklamların, insanları sektöre daha fazla yönelttiği düşünülüyor. Benzer bir reklam projesi de popüler altcoin Algorand ekibi tarafından gerçekleştirilecek. Altcoin’in ekibi geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, 21 Nisan’da dünyaca ünlü New York Times Meydanı’nda çevresel farkındalığı yaymam amacıyla karartma uygulaması yapılacağını ifade etti.

Planlanan bu karartma uygulamasından yaklaşık 1 saat önce ise altcoin projesinin insanları çevreye karşı duyarlı olmaya teşvik ettiği bir reklamı yayınlanacak. Öte yandan Algorand’ın insanları çevresel olarak daha duyarlı olmaya teşvik etme çabası, kripto sektörünün enerji ve karbon salınımı konusunda eleştirilerin odağı olduğu bir dönemde geliyor. Bunun sebebinin ise Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen Blockchain’lerin kullandığı Proof of Work mekanizmasının, Algorand gibi Blockchain’lerin kullandığı yeni sistemlere oranla enerji kullanımı konusunda çevreye daha az duyarlı olması olarak görülüyor.

Altcoin reklamının amacı önyargıları kırmak

Altcoin ekibinden yapılan açıklamalara göre söz konusu reklam, Blockchain teknolojisinin enerji kullanımına ilişkin önyargılarını kırmayı amaçlıyor. Algorand Vakfı CEO’su Staci Warden, bu reklamın pek çok insanın Blockchain teknolojisinin karbon salınımına yönelik önyargılarını ortadan kaldırmayı planladığını ifade ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan ALGO CEO’su şunları belirtiyor:

Blockchain teknolojisindeki gelişmeler sayesinde Algorand gibi zincirlerin ilk nesil Proof of Work Blockchain’lerine göre çok daha çevreci ve sürdürülebilir olduğuna dair kamuoyunu bilinçlendirmek istiyoruz. Buna ek olarak kamuoyunun yeni nesil Blockchain’lerin geleneksel bankacılık ve finans sektörüne göre çok daha çevreci olduğuna ikna etmeyi amaçlıyoruz.

Altcoin vakfının CEO’su Staci Warden yaptığı açıklamada Times Meydan’ının 1 saat karanlığa bürünmesi sayesinde 6.500 kilowatt/saat elektrik enerjisi tasarrufu yapılacağını da ifade ediyor. Coinmuhendisi.com olarak yakından takip ettiğimiz Warden bu enerji miktarıyla Algorand Blockchain’i üzerinde 350 milyon işlem yapılabileceğini ise şöyle belirtiyor:

Diğer altcoin’lerin takip etmesi amacıyla seviyeyi belirliyoruz. Bir Blockchain’in hem enerji tasarruflu olup hem de karmaşık işlemleri kesinlik ve güvenlik ölçeği ile yapabileceğini görmelerini istiyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir