Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.281
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.281
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Önceki Öngörüleri Çıktı! İşte Bitcoin’in Sıradaki 4 Seviyesi

Bir kripto stratejisti, Bitcoin (BTC)’yi uzun vadeli direncine gönderebilecek potansiyel bir ralli öngörüyor. Bir başka analist ise, BTC için uzun vadeli tahminlerini güncelliyor.

Analist, yaklaşan bir BTC rallisi öngörüyor

Bir kripto stratejisti Bitcoin’in Mayıs 2021’deki erimesini doğru bir şekilde tahmin etti. Analistin isabetli tahminleri için Coinmuhendisi.com ’un bu makalesine bakabilirsiniz. Bu kripto stratejisti, şimdi BTC’yi uzun vadeli çapraz direncine gönderecek potansiyel bir ralli öngörüyor. Dave the Wave takma adlı analist, Bitcoin’in yükselen bir kanalda işlem gördüğünü söylüyor. Analist, potansiyel olarak hedefine kısa vadeli bir ralli için hazırlandığını belirtiyor. Analist, şu ifadeyi kullanıyor:

Bitcoin daha kısa vadeli görünüm.

Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Kripto stratejisti, 39,547 dolarlık hedefin “spekülatif” ve yalnızca kanal tuttuğu sürece geçerli olduğunu kaydediyor. Dave the Wave temkinli olmaya devam ediyor. Bitcoin’in 2017 döngüsünün en yüksek seviyesi olan 20.000 doları tekrar ziyaret edeceğine inanan traderların, risk yönetimi hakkında düşünmeye başlamaları gerektiğini söylüyor. Bunun için BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesinden düştüğünü göz önünde bulundurmalarını istiyor. Analist, şunları söylüyor:

Geçen yıl hiç kimse Bitcoin fiyatının önceki ATH seviyesine düşeceğini düşünmedi. Ve yine de şimdi boru sesleri çok. Mümkün mü? Elbette, ancak insanların, yenilenen riski yukarı yönde, riskle olumsuz yönde dengelemesi gerekiyor. Son teslimiyetten bu yana ayı eğilimi gösteren veya en iyi ihtimalle tarafsız olan ‘bir zamanlar hiper-boğalardı’ şimdi daha fazla yükselişe geçmeme şaşırdım.

BTC ayı piyasasının bir dibi var mı?

Kripto stratejisti ayrıca, ayı piyasasının dibinin halihazırda var olma ihtimalini de dikkate alıyor. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Aynı şekilde, düşük zaten görülmüş olabilir. En kısa vadeli oynaklık her zaman neredeyse rastgele olarak tahmin edilmesi en zor olanıdır. Teknik analizde en fazla güvenilirliği sağlayan, aylık grafiğe göre daha uzun vadeli göstergelerdir.

Analist, uzun vadeli zaman dilimine bakıyor. Aylık grafikte dört yıllık hareketli ortalamaya dokunduktan sonra Bitcoin’in her zaman nasıl dibe vurduğunu gösteriyor.

Dört yıllık hareketli ortalama desteği.

Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Basın zamanında, Bitcoin 30.365 dolardan işlem görüyordu. Bununla birlikte aylık grafikteki dört yıllık hareketli ortalama olan 22.000 doların üzerinde seyrediyor.

Yeni trade modelleriyle uzun vadeli Bitcoin tahmini

Fidelity’nin küresel makro direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin (BTC) için uzun vadeli tahminlerini güncelliyor. Lider kripto varlığı Bitcoin, 30.000 dolara yakın mücadele ediyor. Analist, PlanB’nin bir zamanlar popüler olan stok akış modeline (S2F) atıfta bulunuyor. PlanB’nin modeli, BTC yarılanmalarından kaynaklanan arz şoklarına dayalı olarak Bitcoin fiyatını tahmin etmeye çalışıyor.

Timmer, S2F’den ilham alan bir tedarik modelinin yanı sıra internet ve cep telefonlarının benimsenme oranlarını izleyen iki model daha sunuyor. Analistin değiştirilmiş tedarik modeli, Bitcoin’in, bir sonraki yarılanmasından yaklaşık bir yıl sonra, 2025 yılına kadar 63.778 dolar civarında olabileceğini gösteriyor. Analist, şunları söylüyor:

Aşağıdaki yakın plan, orijinal S2F’nin bu yarılanma döngüsü için tahminlerinden daha doğru olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda bu daha mütevazı bir tedarik modelidir.

Kaynak: Jurrien Timmer/Twitter

Bu modele göre Bitcoin patlama yapabilir

Timmer, cep telefonlarının benimsenmesine dayanarak, Bitcoin’in değerinde patlama yapabileceğini söylüyor. Analist, BTC’nin 2025 yılına kadar 144.753 dolardan işlem görebileceğini tahmin ediyor. Ancak Bitcoin internetin benimsenme oranını takip ederse, Timmer’ın modeli BTC’nin zirveye ulaşacağını öne sürüyor. Buna ilaveten üç yıl içinde 47.702 dolardan işlem görebileceğini tahmin ediyor. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Cep telefonu eğrisinin daha uygun bir analog olduğunu varsayıyorum. Bu durumda, eğri önümüzdeki yıllarda Bitcoin için güçlü bir şekilde büyüyen bir ağ olduğunu gösteriyor. Ancak daha asimptotik internet eğrisi, Bitcoin’in büyüme eğrisinin benim modellerimin varsaydığından daha olgun olma olasılığını artırıyor.

Analist, devam eden finansal baskı dünyasında hevesli bir değer deposu olarak Bitcoin konusunda iyimser. Ancak yukarıdaki alıştırma varsayımlarının, özellikle fiyat hareketi beklentilerden saptığında, her zaman yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir