Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.728
% 5.26
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.728
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ocean Protocol Nedir? OCEAN Coin

Ocean Protocol, kullanıcılar tarafından paylaşılan veriler üzerinden gelir elde etmeyi sağlayan web3 tabanlı bir blockchain platformudur.

Ocean Protocol Nedir, Nasıl Çalışır?

Ethereum üzerinde geliştirilmiş blokzincir uygulamalarının sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Artan sayılar ile birlikte verilerin izlenmesi de zorlaşmıştır. Gizlilik ve denetim mekanizmaları, bu sorunun çözümü için önemlidir. Bunun sebebi, blokzincir projesinin ve token’ının gelişiminin ölçeklenebilmesine, merkeziyetsiz olmasına ve güvenlik seviyesine bağlı olmasıdır. Bu sebeple Ocean Protocol geliştirilmiştir.

Ocean Protocol, kullanıcılarına verileri üzerinde tam kontrol, denetlenebilirlik ve şeffaflık sunar. Proje geliştiricileri, büyük veri, yapay zeka ve blokzincir sektörlerinde tecrübeli Bruce Pon ve Trent McConaghy’dir. Ocean Protocol kullanıcıları, ağ aracılığıyla kendi veri piyasalarını oluşturma imkanına sahiptir.

Ocean Protocol’e göre toplumlar, verilere büyük ölçüde bel bağladığını ve verilerin güvenliğinin ciddi bir sorun olduğunu belirtmiştir. Bu gibi sorunlara çözüm olarak ”Yeni Veri Ekonomisi” isimli bir modelden bahsetmiştir. Bu model sayesinde insanlar veriler üzerindeki haklara sahip olabileceklerdir.

Ocean Protocol, veriler için merkeziyetsiz bir borsa (DEX) düzenlemiştir. Düzenlenen merkeziyetsiz borsada veri stake edilebilir veya alıp satılabilir. Ocean Protocol’ün bir diğer özelliği IDO (Initial Data Offering) ‘dir. Verilerin halka arz edilmesi olarak tanımlanabilmektedir. IDO sisteminde, ICO’ların ilerleme mekanizması veri sistemleri baz alınarak tasarlanmıştır. Platform üzerinde verinin yayınlanması ile birlikte kendi ERC-20 token’ını oluşturmaktadır.

OCEAN Coin Nedir?

OCEAN Coin, Ocean Protocol’ün yerel kripto para birimidir. ERC-20 akıllı sözleşmesi ile oluşturulmuştur. OCEAN Coin, paltform içerisindeki çeşitli işlemlerde kullanılabilmektedir. Örneğin kullanıcılar; veri ticareti yapmak, paylaşmak, yapay zeka modelleri oluşturma işlemlerinde OCEAN Coin’i kullanabilmektedir.

Ayrıca, DEX işlemleri gerçekleştirmek için ödenen ücretler OCEAN Coin ile ödenebilmektedir. OCEAN Coin sahibi kullanıcılar, projenin kurmuş olduğu merkeziyetsiz veri pazar yerinde OCEAN stake ederek likidite sağlayıcısı olabilmektedir. Ayrıca, OCEAN Coin’i kilitleyen kişilere kilitledikleri miktarla orantılı bir şekilde nitelikli veri erişimi sağlanmaktadır.

Avantajları

  • Kullanıcıların aktardığı veriler güvenli ve gizli bir biçimde Ocean Protocol tarafından korunur.
  • OCEAN Coin sahibi kullanıcılar, varlıklarını stake ederek ek token ödülleri elde edebilir ve kazanç sağlayabilir.
  • Kullanıcılar, kendi veri piyasalarını oluşturabilir. Ayrıca veriler aracılığıyla yapay zeka modelleri oluşturabilir.
  • Ocean Protocol sayesinde, kullanıcılar veri paylaşımı ve ticareti yapabilir. Böylece veri satılarak gelir elde edilebilir.

Ocean Coin Nereden Ve Nasıl Alınır?

OCEAN Coin birçok platformda listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, KuCoin, CoinTiger gibi borsalar örnek verilebilir. OCEAN Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle tercih ettikleri bir platforma üye olmalıdır. Üyelik ve hesap açma işlemleri gerçekleştirildikten sonra, kimlik doğrulama gerçekleştirilir. Ardından, alım satım sayfası üzerinden cüzdana para yüklenerek istenilen miktarda OCEAN Coin satın alınabilir. Satın alınan Ocean Coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da tercih edilen güvenli bir cüzdanda saklanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir