Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.264
% 2.84
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.264
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Nvidia Destekli Yapay Zeka Girişimi Synthesia, Duyguları Yansıtan Avatarlar Geliştirdi

Nvidia tarafından desteklenen yapay zeka girişimi Synthesia, “Expressive Avatars” (Duygusal Avatarlar) teknolojisini tanıttı. Bu yenilik, yapay zeka destekli avatarların insan duygularını ve hareketlerini aktarmasına olanak tanıyarak onları kurumsal sunumlar, pazarlama kampanyaları ve eğitim programları için ideal hale getiriyor.

Mevcut Yapay Zeka Avatarlarının Karşılaştığı Sorunlar Giderildi

OpenAI‘ın Sora video jeneratörü gibi gerçekçi videolar oluşturan yapay zeka önemli bir ilerleme kaydetse de hala aşılması gereken zorluklar var. Bu zorluklar arasında bozuk vücut parçaları, doğal olmayan arka planlar ve ses-görsel senkronizasyon sorunları (konuşurken dudakların hareket etmemesi) yer alıyor.

Synthesia’nın en son güncellemesi bu eksiklikleri gideriyor. Yaklaşımları, yapay zekayı stüdyo ortamında senaryo okuyan gerçek insanlar kullanarak eğitmeyi içeriyor. Bu süreç, yapay zekanın doğru dudak hareketlerini yakalamasına ve daha doğal duygusal ifadeler sunmasına yardımcı oluyor.

Synthesia’nın CEO’su ve kurucu ortağı Victor Ribarbelli, daha önce yapay zeka avatarlarında eksik olan kritik bir faktörü vurguluyor: “İnsanların aksine, avatarlar ne söylediklerini anlamıyorlar.” Bu anlayış eksikliği, duygusal bağlantıdan yoksun monoton bir sunuma yol açtı.

Stüdyoda yapay zeka, “mutlu,” “üzgün” ve “öfkeli” gibi temel duygusal komutlara yanıt vermek üzere eğitilirdi. Bu eğitim, yapay zekanın her duygu için karşılık gelen yüz ifadelerini ve ses tonlarını üretmesine olanak tanır.

Bu yeni “Duygusal Avatarlar” 130’dan fazla dilde geliyor ve altyazı sağlayabiliyor. Ayrıca, Synthesia gerçekten kişiselleştirilmiş bir deneyim için kullanıcının sesini klonlama seçeneği sunuyor.

İngilizce Dışı Dillerde Geliştirilmesi Gereken Alanlar

Synthesia’nın İngilizce dilindeki avatarları en gelişmiş ve insancıl deneyimi sunarken, Cointelegraph tarafından yapılan yakın tarihli bir test, Fransızca, Almanca ve İspanyolca gibi dillerde kalite açısından bir boşluk olduğunu ortaya koydu.

Synthesia, Fortune 500 şirketlerinin en az yarısı ve çeşitli sektörlerden 55.000’den fazla işletmeyi içeren etkileyici bir müşteri listesine sahiptir. Bazı önemli müşteriler arasında Zoom, Xerox, Microsoft ve Reuters yer almaktadır.

2017 yılında kurulan Synthesia, İngiltere merkezli bir şirket olup 1 milyar dolara yaklaşan bir değere ulaştı. Yapay zeka çipi geliştirmede lider olan Nvidia’nın önemli desteğiyle Synthesia, iş odaklı, insan benzeri avatarlar yaratarak kendine bir niş oluşturdu.

Kurumsal odaklı yapay zeka avatarlarında uzmanlaşarak Synthesia, OpenAI’ın ChatGPT’si ve Google’ın Gemini sohbet robotu gibi oyuncuların hâkimiyet için mücadele ettiği genel amaçlı sohbet botu pazarındaki yoğun rekabete girmekten kaçınıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir