Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$70.672
% 5.60
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.672
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Nouriel Roubini, Binance CEO’sunun SBF’den Daha Şaibeli Birisi Olduğunu Söyledi

Ünlü ekonomi profesörü Nouriel Roubini, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’dan daha şaibeli bir isim olduğunu söyledi.

Nobel ödüllü ekonomist, kripto para sektörü ile ilgili olan eleştirilerine devam ediyor.

Nouriel Roubini, CZ’yi Hedef Aldı

2008 yılında yaşanacak olan ekonomik krizi tahmin ederek büyük bir üne kavuşan Nouriel Roubini, CZ’nin SBF’den çok daha şaibeli olduğunu dile getirdi.

Birkaç ay önce SBF, zor durumda olan kripto para projelerini kurtarması sebebiyle adeta bir kurtarıcı olarak görünüyordu. SBF, 1907 yılındaki bankacılık krizi sırasında bir dizi kuruluşu kurtarmayı başaran efsanevi Amerikalı finansör John Pierpont Morgan ile karşılaştırılıyordu.

Kasım ayında ise durum hiç beklenilmeyen noktalara gitti. İlk olarak likidite kriziyle karşı karşıya kalan FTX, kısa bir süre sonra Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

CZ, FTX’in çöküşünün ardından likidite krizinde olan projelere yardımcı olma maksadıyla bir kurtarma fonu oluşturduğunu duyurdu. Binance CEO’su kısa bir süre önce, kripto sektörünün 2008 yılındaki mali krizine benzer bir durum yaşayabileceğini söyledi.

CZ, şimdiden birkaç platformun kendisine ulaştığını söyledi. Roubini ise CZ’nin SBF’nin rolünü aldığını iddia ediyor.

Sektörün oldukça belirsiz bir durumda olduğunu söyleyen Roubini, kripto para sektörünü “yozlaşmış bir çöplük ekosistemi” olarak tanımladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir