Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.168
% 3.58
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.168
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Nomad Saldırganına Ait Bir Cüzdan’da Hareketlilik Yaşandı

ETH

190 milyon dolarlık kayba yol açan Nomad istismarıyla ilgili  bir cüzdan adresi, 1,57 milyon dolarlık Ether’i onaylanmış kripto mikseri Tornado Cash’e aktardı.

Blockchain güvenlik firması CertiK, Nomad saldırısıyla bağlantılı bir cüzdan adresinin 1.200 ETH’yi Tornado Cash’e aktardığını ve saldırganların fonları nakite çeviriyor olabileceğini belirten bir uyarı yayınladı. Hacker,  onaylanmış miksere 12 parti şeklinde 100 ETH  transfer etti.

Nomad bridge hack’i, 2022 yılında gerçekleşen en büyük on kripto hack’inden biriydi ve 190 milyon dolardan fazla değerde dijital varlık kaybedilmesine neden olmuştu.

Neler Yaşanmıştı

1 Ağustos’ta yüzlerce istismarcı, bir güvenlik ihlali nedeniyle birkaç saat içinde kilitlenen köprünün toplam değerini boşaltmak için akın etti. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir rapor, saldırıya katılanların neredeyse %90’ının 88 milyon dolar değerinde dijital varlığı ele geçirebilen kopyacılar olduğunu ortaya koymuştu.

Birçok saldırgan istismara kötü amaçla katılırken, bazıları da tokenları geri vermeyi amaçlıyordu. Bu nedenle, bir proje, çalınan fonları Nomad’a iade etmeyi seçenler için bir  token ödülü fırsatı sundu.

Nomad ekibi, 8 Aralık’ta yayınladığı son güncellemede, 190 milyon dolarlık saldırıya yol açan sözleşmedeki güvenlik açığını yamaladıktan sonra bir köprü yeniden başlatma kılavuzu yayınlamıştı. Firma, sorunları düzeltmenin yanı sıra token köprüsünü de yeniden tasarladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version