Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Nokta Atışı Altın Tahminleriyle Bilinen Ekonomist: Haftaya…

Yeni aya girerken altın fiyatları hafif bir geri çekilme yaşıyor. Bu sırada birçok analist, uzun vadede yükseliş görünümünü koruyor. Ancak kısa vadede dikkat edilmesi gereken bazı noktaların, gelişmelerin olduğu birçok yatırımcı tarafından biliniyor. Bu yazımızda, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in önümüzdeki hafta, 4-8 Nisan haftası için dikkat çektiği gelişmeleri ve tahminlerini aktarıyoruz…

Haftaya altın için neler takip edilmeli?

Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş, önümüzdeki haftayı sakin bir seyirde tamamlayacağımızı düşünüyor. Memiş, gram altında agresif bir fiyat değişimi beklemediğini belirtti. Peki, alım için uygun bir hafta olacak mı? Uzman, 900 lira seviyesinin altına sarkma yaşanması durumunda kademeli alımlar gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor. İslam Memiş, “Yüzde 25 şeklinde kademeli almak lazım diye ifade ettim. 900 liranın üzerinde altın 12 liranın üzerinde gümüş almayacağım defalarca ifade ettim,” ifadelerini kullandı.

Bu sırada uzman isim, gram altının 908 lira üzerinde yukarı yönlü hareket sergileyememesi hakkında da konuştu. Bunun ardındaki sebebin, ons altının fiyat hareketleri olduğunu aktardı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere yakın zamandaki fiyat hareketlerine bakıldığında ons altının yatay seyrettiği görülüyor. Ayrıca gram altındaki stabilitenin arkasında doların sakin olması faktörüne de dikkat çekiliyor.

Ons altında geri çekilme olabilir mi?

İslam Memiş, ons altında ise ABD’de açıklanan verilere rağmen beklentinin altında kalındığına işaret etti. Memiş, “Ons altın 1927 dolar seviyesinde. ABD’de açıklanan veriler beklentinin altına kaldı. 1935 dolar seviyesi test edildi ama kalıcı olamadı. Bir miktar daha geri çekilme olabilir diye tahmin ediyorum,” ifadelerini kullandı. Uzman, Pazartesi günü enflasyon rakamlarının açıklanacağından da bahsederek aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Yüksek gelecek bunu bilmeniz gerekiyor. Önümüzdeki yılın ortalarına kadar yüksek bir enflasyona alışmamız gerekiyor. Yüzde 60’ın üzerinde bir enflasyon olacak. Bunu kabullenin. Kendi paranızı enflasyona karşı korumak için enflasyonun olduğu her yerde altın ve gümüş gibi madenler daha çok koruyucu olduğu için bu tarafa yönelmeniz avantaj olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir