Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.481
% 3.42
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.481
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Nijerya’nın CBDC Projesi Başarısız Oldu

Avustralya CBDC

Afrika ülkesi Nijerya, geçtiğimiz yıl CBDC kullanımını ve denenmesini başlatan ilk ülke olarak kayıtlara geçmişti.

Nijerya, merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya süren ilk ülke olmasına rağmen, bu konuda başarılı olamadı. Alınan verilere göre, bölge sakinleri arasında benimsenme oldukça düşük bir oranda. Ülke hükümeti, ülkenin CBDC projesi eNaira‘yı teşvik etmek için çok çalıştı. Ancak hükümetin çabası da yeterli olmadı.

Nijerya CBDC Konusunda Yetersiz

Kripto paraların en yaygın olduğu ülkelerden birisi olan Nijerya’da, CBDC konusunda sınıfta kalındı. Hükümetin tüm çabalarına rağmen, nüfusun yaklaşık yüzde 0.5‘i CBDC kullanımına devam etti. Nüfusun büyük bir çoğunluğu kripto paralar ile CBDC arasındaki farkı anlayamadılar.

CBDC’yi kripto paralara benzeten Nijeryalılar, böyle bir durumda kripto paraları tercih etti. Verilere göre, artan enflasyonun da neticesinde halk CBDC’yi anlamsız buluyor. Genel olarak mevcut yatırımlarını kriptolarda değerlendiren Nijeryalılar, enflasyonun üzerinde bir kazanç elde etmek istiyor.

Ayrıca Nijeryalılar, hükümetin CBDC’yi desteklemek için kripto paralara uyguladığı baskıdan dolayı da rahatsız oldu. Ancak uzmanlara göre, bu tarz ülkelerde benimsemenin düşük olması olağan görülüyor. Avrupa‘nın da hali hazırda uygulamaya başlayacağı CBDC çalışmaları, gelecek açısından net verileri yansıtaibilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir