Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.168
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.168
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Nijerya Düzenleyicisi Kripto Borsalarına Olan Vergi Artırımına Karar Verdi

Nijerya‘nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), hükümetin kripto endüstrisine yönelik son ekonomik zorlukların ortasında, kripto para birimi firmaları için denetim ücretlerini artırmak için önemli bir teklif sundu.

Önerilen değişiklikler, kripto varlıkları için kayıt ücretlerinde %400’lük şaşırtıcı bir artış içeriyor. Daha önce, 100,000 naira (64 $) başvuru ücreti ve 30 milyon naira kayıt ücreti standarttı. Ancak yeni teklif kapsamında SEC, başvuru ücretini 300.000 nairaya çıkarmayı ve kripto firmaları için 150 milyon naira kayıt ücreti uygulamayı hedefliyor. Bu değişiklikler, Nijerya nairasının dolar karşısında değer kaybettiği ve hükümetin yasadışı sermaye çıkışlarını kolaylaştırmak için kripto sektörünü işaret ettiği raporlarının ortasında geldi.

Ayrıca, hükümet tarafından çeşitli kripto firmalarına karşı alınan son önlemler, özellikle de değişim platformu Binance’in hedef alınması, düzenleyici incelemeyi yoğunlaştırdı. İki Binance yöneticisi gözaltına alındı ve firmaya karşı önemli cezaların değerlendirilmekte olduğu bildirildi. Buna ek olarak Nijerya düzenleyicisi, ilgili kripto hizmet sağlayıcıları için asgari ödenmiş sermaye şartının iki katına çıkarılarak 1 milyar nairaya yükseltilmesini öneriyor.

Düzenleyici, önerilen bu revizyonların piyasaya netlik sağlamayı ve özellikle Nijerya Merkez Bankası ile yapılan son görüşmeler ışığında sektör paydaşlarından gelen geri bildirimleri birleştirmeyi amaçladığını vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir