Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.630
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.630
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

NFT’lerden Metaverse’e Uzanan Gelecek

USA Today, 2022 yılında Blockchain teknolojilerinin daha fazla benimseneceğine dair işaretleri gösteren bir makale yayınladı. Makaleye göre 2022 yılında metaverse, blockchain ve NFT dünyası hayatımızda önemli bir yer kaplayacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

2021 dünya için dijital, teknoloji odaklı bir yıl oldu. Merkezi olmayan Web 3.0 dünyası ve blockchain teknolojileri 2021 yılına damga vurdu. Medya dünyasında, NFT’lere çok fazla yer verilmeye başlandı. Blockchain’in medyada ve tüm dünyada benimsenmesi 2022 yılında artacak mı?

My Magic 8-Ball’a göre tüm bu işaretler 2022 yılında Blockchain teknolojilerinin daha fazla benimseneceğini gösteriyor.

1. Blockchain 2022’de Patlayacak

2021’de blockchain teknolojilerinin patlamasıyla 2022, insanların blockchain’in gücünü gerçekten benimsemeye ve ölçeklendirmeye başladığı yıl olacak. Tıpkı 15 yıl önce iPhone’ların yeni mobil öncelikli içerik dünyasına öncülük etmesi gibi, Web 3.0 olarak adlandırılan şey, fikri mülkiyet veya IP yaratıcıları için kullanıcılara doğrudan ulaşmak ve bunlardan para kazanmak için yepyeni bir dönüşümsel dünyanın habercisi olacak.

2. NFT’ler, İçerik Oluşturucuları ve Hayranlar İçin Yeni Bir Teknoloji Olacak

NFT’ler, içeri üreticilerin yeni gelir kanalları olarak düşünülmelidir. 2021 yılında medya dünyası CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club ve genel olarak DAO’ları (merkezi olmayan özerk kuruluşlar) gibi dijital sanatla tanışmaya başladı. 2022 yılında ise Blok zinciri, NFT’ler ve DAO’lar uzun vadede dünyaya yön verecek.

3. Büyük Teknolojiye Karşı Büyük Eylemler Yaşanacak

Facebook (Meta), Google, Apple ve Amazon’un yeni mega medya platformları, tüm bu gelişmelerle birlikte 2022 yılında yeni bir tehditle karşı karşıya gelecek gibi duruyor. Diğer teknoloji holdingleri metaverse evrenine kayıtsız kalmayacak. Büyük medya platformlarına bu konuda rakip olacak.

4. Apple Metaverse’e Giden Yolu Açacak

Facebook, Metaverse evrenine Meta ile adım attı. Ancak gerçek metaverse yeniliği Apple ile geliyor. Apple’ın AR gözlükleri bu yeniliğini yönlendirecek. Apple en üst düzey giyilebilir AirPod’ları kullanıyor. (kendi başına 20 milyar dolarlık bir iş) AirPods, tıpkı Apple’ın iPhone ile mobil dünyada kitlesel tüketiciyi benimsemesine benzer şekilde, oyun endüstrisinin dışında Metaverse tabanına açılan ilk büyük ağ geçidi olacak. Mikro kameralarla, görsel deneyimler sağlayacak AirPod’ların üst düzey, son derece pahalı sürümleri 2022 yılında hayatımıza dahil olacak.

5. Oyunlar + Geçişler = Metaverse Büyüsü

Oyun endüstrisi, diğer tüm eğlence içeriği kategorilerine liderlik etmeye devam edecek. Scott 2020’de “Fortnite” aracılığıyla metaverse’e girdi ve 50 milyon kullanıcıyla platformun 1 numaraya ulaşmasını sağladı. Ariana Grande geçen yıl bu rakamları paramparça etti. Oyunlardaki müzikler büyük bir gelir akışı haline geliyor, 2022 yılında oyunlarla müzik endüstrisi daha da güçlenecek gibi görünüyor.

6. Oynarken Para Kazanın

Medya ve teknoloji iş modelleri, özellikle Facebook ve Google’ın reklam odaklı iş modellerine atığı yol ile temelden gelişmeye devam edecek. Tekil işlemlerden aboneliğe dayalı yinelenen gelir paketlerine (Amazon Prime, Apple One, Disney+) geçişi 2021’de gördük. Bu durum 2022’de hızlanacak.

Oyun dünyasındaki “ücretsiz oynama” iş modeli geride kalacak. Blok zinciri sayesinde, oyunculara oynamaları için para ödeyen (oynadıkları oyunlarda kısmi sahiplik veren) tamamen yeni bir “oyna kazan” modeline geçiş yapılacak.

7. Müzisyenler NFT’lerin Gücünden Yararlanacak

Müzik, daha küresel geniş bant bağlantısı aracılığıyla akışı hızlandırarak, tamamen yeni telif ödemeli platformlar (Facebook, TikTok, Peloton), akıllı hoparlörlerin her yerde artan yaygınlığı ve NFT’ler gibi dönüşümsel blok zincirle beslenen fırsatlar ile çift haneli büyümesine devam edecek. Belki de en önemlisi bugün hala çoğu yöneticinin kafasında yok hayranlar, en sevdikleri sanatçıların ceplerine doğrudan önemli ölçüde daha fazla para aktarabilecekler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir