Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.834
% 1.86
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.834
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

NFT ve Blockchain Ticari Marka Başvuruları Rekor Kırdı

Ticari marka ve patent avukatı Michael Kondoudis‘ göre, ABD’de NFT ve Blockchain ile ilgili ticari marka başvuruları 6000‘i aştı.

NFT ve Blockchain ürünleri günden güne artmaya devam ediyor. Kripto piyasasında yaşanan ayı piyasasına rağmen kriptolara ilgi azalmadı. Birçok ünlü marka NFT, Blockchain ve metaverse odaklı ticari marka başvurusu yaptı. Kondoudis yaptığı sosyal medya paylaşımında, ticari marka başvurularının bu yıl 6000‘i aştığını belirtti.

NFT ve Blockchain Ticari Marka Başvuruları Artıyor

Verilere göre, 2021 yılında toplam 2142 başvuru yapılırken, bu yıl yaklaşık 6000 başvuru kayıtlara geçti. Ancak kripto gündeminin yoğunluğu, alana dahil olmak isteyenlerin gözünü korkutmuş olabilir. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO), Eylül ayı bu yılın en düşük başvuru sayısını kaydetti.

Dünya genelinde NFT ve metaverse akımı hız kesmeden devam ediyor. Özellikle ünlülerin de bu teknolojiye dahil olmasıyla, sektör bambaşka bir boyuta ulaştı.

Ünlü şarkıcı Christina Aguilera, NFT ve metaverse çalışmaları için ticari marka başvurusunda bulunmuştu. Aguilera, marka amacının multimedya ürünleri ve dijital tekstil ürünlerini yeni teknolojiyle birleştirmek olduğunu belirtti. Yeni teknoloji için yapılan ticari marka başvurusu Aguilera ile sınırlı kalmadı, özellikle ABD üzerinden yoğun başvurular geliyor.

Dünyaca ünlü viski üreticisi Jack Daniels, otomotiv devi Ford gibi şirketler de ticari marka başvurusunda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir