Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.834
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.834
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Avustralya’nın ticaret fazlası Ağustos ayında daha da daraldı

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – Perşembe günü açıklanan verilere göre Avustralya’nın ticaret fazlası; özellikle en büyük ithalatçı Çin’de yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin, ülkenin başlıca emtia ihracatına olan talebi azaltması nedeniyle Ağustos ayında rekor seviyelerden daha da geriledi.

Avustralya İstatistik Bürosu tarafından yayınlanan bir raporda, ülkenin ticaret dengesinin Ağustos ayında 8,32 milyar Avustralya doları (5,4 milyar dolar) olarak gerçekleştiği belirtildi. Bu rakam 10,10 milyar Avustralya doları olan beklentilerin altında gelirken geçen ay görülen 8,73 milyarın da altında kaldı.

Avustralya’nın ticaret fazlası Temmuz ayında beklenenden çok daha fazla daraldı ve Çin’de yavaşlayan ekonomik büyümenin, emtia talebinde düşüşe işaret etmesiyle rekor seviyelerden geriledi.

Çin’de zayıflayan talep kömür, metal ve mineral ihracatını olumsuz etkiledi ve bu eğilim Ağustos ayında yavaşlayarak da olsa devam etti.

Çin’de COVID-19 bağlantılı bazı kısıtlamaların gevşetilmesi ve artan teşvik önlemlerinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde toparlanmaya yardımcı olması bekleniyor. Ancak piyasalar, yeni COVID-19 vaka dalgalarına karşı temkinli olmaya devam ediyor.

Çin’deki yavaşlama, bu yıl Avustralya ekonomisi üzerinde ağır bir yük oluşturdu. Zira bu ülke en önemli emtia pazarlarından biri konumunda. Ülkeye yapılan demir cevheri, bakır ve kömür ihracatı Avustralya ihracatının büyük bir kısmını oluşturuyor.

Avustralya’nın ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre %4 artarak ihracattaki %3’lük artışı gölgede bıraktı. Ülkede COVID-19 sonrası yaşanan seyahat patlamasının devam etmesi nedeniyle seyahatlerden kaynaklı borçlar, ithalatın en büyük itici gücü oldu.

Ülke, önümüzdeki aylarda tüketici harcamaları üzerinde ağır bir yük oluşturması beklenen yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarıyla mücadele ediyor. Bu hafta başında Avustralya Merkez Bankası, daha fazla parasal sıkılaştırmanın yaratacağı potansiyel ekonomik zorlukları gerekçe göstererek faiz oranlarını beklenenden daha az artırmıştı.

Avustralya doları zayıf ticaret verilerine rağmen ABD dolarında yaşanan zayıflıktan faydalanarak %0,5 yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir