Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.684
% 2.30
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.684
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

NFT Sanatçısı Beeple, Rekor Satışın Ardından Yeni Eserini Tanıttı

Beeple olarak bilinen Mike Winkelmann’ın NFT’si 69,3 milyon dolara alıcı bularak dünyanın en pahalı NFT satışını gerçekleştirmişti. Grafik tasarımcı şimdi milyonlarca dolarlık yeni bir yatırım, “distopik bir manzarada ilerleyen astronot figürlü bir video” ile geri döndü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Beeple’ın yeni eseri Human One, fiziksel ve dijital dünyayı bir araya getiriyor. Yaklaşık iki metrelik olduğu belirtilen bir kutu içerisinde farklı arka fonlarda yürüyen bir astronotu sergiliyor.

“Human One” isimli 2 metre uzunluğundaki sanat eseri, alüminyum kostüm içerisindeki astronot figürüyle, ahşap bir çerçeveye yerleştirilmiş dört büyük LED ekranlı bir eserdi. Satışın arkasındaki müzayede evi Christie’s, parçanın 9 Kasım’da satışa çıktığında 15 milyon doları aşan teklifler almasını bekliyor.

“Beeple’ın ilk fiziksel sanat eseri” olarak tanımlanan heykelin kökleri dijital dünyada da mevcut. Nesnenin tabanına yerleştirilmiş bir bilgisayar ile sanatçı tarafından tasarlanan hareketli görüntüler ekrana bağlanıyor.

Yeni heykel, sanatçının yaşamı boyunca yaratıcı bir şekilde eklemeyi ve geliştirmeyi amaçladığı Ethereum blok zincirinde depolanan görüntüleri gösteren dinamik olarak değişen, fiziksel ve dijital bir parça olan üretken bir sanat eseri olarak tanımlanıyor.

Winkelmann basın açıklamasında, blok zincirine yeni tasarımlar eklemeye devam edeceğini, çalışmalarının ömrü boyunca gelişmeye devam edeceğini dile getirdi.

Açık artırmada fiziksel sanat eserine, dijital varlıkları temsil eden bir NFT eşlik edecek. Christie’s, ödeme yöntemi olarak ABD dolarıyla birlikte Ethereum veya Bitcoin‘i kabul edeceğini söyledi.

Winkelmann’ın sanatı NFT pazarlarında el değiştirmeye devam ediyor. Dünyanın en pahalı NFT eseri “Everydays”den bu yana büyük müzayede evinde Human One eseri ilk kez görünecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir