Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.972
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.972
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

NFT Proje, Çizim, Fotoğraf Örnekleri

‘Non-Fungible Tokens’ yani ‘değiştirilemez token’ olarak bilinen NFT’ler son zamanlardaki en popüler varlıklar arasında yer almaktadır. Milyonlarca dolara satılabilen bu dijital varlıklar sanat, müzik, spor gibi pek çok soyut ve somut ögelere dayanmaktadır.

NFT, sanat eserleri, müzik, GIF gibi soyut ve somut nesnelerin dijital varlıklarıdır. NFT’ler elle tutulamayan sanat eserlerinin aidiyetini tescil eder, bu sayede eserin el değişiminde güvenilir bir ortam sunmuş olur. Bu teknoloji blok zincirine dayanmaktadır. Bundan dolayı müzik, oyun ve bu gibi sanat eserlerin değiştirilmesini ya da taklit edilmesini zorlaştırmaktadır.

NFT satın almanın faydalarından biri, sevdiğiniz sanatçıları finansal olarak destekleyebilmektir. NFT satın alarak eseri çevrim içi yayınlama veya profil resminiz olarak kullanma gibi bazı kullanım hakları elde edilebilmektedir.

NFT satın almak için:

  • NFT Coin alabilmek için diğer tüm kripto para piyasalarında olduğu gibi öncelikle dijital cüzdana sahip olmanız gerekir.
  • Dijital cüzdanınızdaki para birimi, NFT’yi arz eden platformun kabul ettiği kripto para birimiyle aynı olmalıdır.
  • Günümüzde çoğu NFT, Ethereum ağının yerel para birimi olan ve Coin borsalarında kolayca ABD dolarına dönüştürülen Ether (ETH) ile satın alınır.
  • NFT’ler genellikle teklif vereceğiniz bir açık artırma sistemi aracılığıyla satılır.
  • OpenSea ve SuperRare gibi bazı popüler platformlar, NFT’yi belirli bir fiyat karşılığında satın alma seçeneği sunar.

Hergün yüzlerce NFT projesi piyasaya çıkmaktadır. Bazıları pek kalıcı olamasalar da bazen de adından sıkça söz ettiren projeler çıkabiliyor. En başarılı NFT projelerini inceleyecek olursak:

  • Tamadoge- Potansiyeli Yüksek NFT-Metaverse Projesi: Bir NFT evcil hayvanını satın aldığınız zaman o evcil hayvana gerçek hayatta baktığınız gibi iyi bir şekilde bakmanız ve büyütmeniz gerekir. Belli bir erişkinlik seviyesine ulaştırdığınız zaman rakip oyuncuların NFT evcil hayvanları ile savaştırabilirsiniz. Eğer galip gelen siz olursanız oyunun yerel kripto para birimi olan Tamadoge’den belirlenen miktarda kazanabilirsiniz.
  • CryptoPunks – En Popüler NFT Projesi: Geliştirilen en eski NFT koleksiyonlarından biri olmasından dolayı NFT dünyasının öncüleri arasında yer almaktadır. Her CryptoPunk NFT kendine has özelliklerinden dolayı birbirinden tamamen farklıdır.
  • Lucky Block NFT – Yenilikçi NFT Projesi: Lucky Block sahipleri oyun projesi yönünde söz sahibidir ve ikramiye ödül havuzunun bir kısmından elde ettikleri için ödüller alırlar.
  • Battle Infinity – Gelecek Vaadeden En İyi NFT Projesi: En iyi NFT projeleri arasında ilk sırayı layık gördüğümüz Battle Infinity, oyna-kazan altyapısına sahip gelecek vaadeden bir NFT projesidir.
  • Bored Ape Yacht Club (BAYC) – Hacmi Yüksek Lider NFT Koleksiyonu: Sunduğu avantajlardan en önemlisi sadece BAYC NFT’si içeren cüzdanların erişebildiği “Bath” olarak adlandırılan sanal bir salona erişim hakkıdır. BAYC NFT’leri sadece 10.000 adet ile sınırlıdır.
  • Doodles NFT – 10.000 Adet Eşsiz NFT Koleksiyonu: Kanadalı sanatçı Scott Martin geliştirdiği bu NFT koleksiyonu, bir çok hayran kitlesine ulaşmıştır. Yatırımcılar bu çizimlerin basit ama çekici bir sanat tarzı olduğu konusunda hemfikir ve koleksiyonu ilgi çekici yapan yanlardan birisi de bu olarak gösterilmektedir.
  • Art Blocks Curated – Tanınmış Sanatçılarının NFT’lerinin Yer Aldığı Koleksiyon: Bu koleksiyon ‘üretken sanat’ olarak adlandırılmaktadır. Erick Calderon bu projesini finanse etmek için ayrıca sahip olduğu CryptoPunk NFT’lerinin büyük çoğunluğunu düşük fiyatlardan satmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir