Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.867
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.867
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

NFT Oyun Geliştiricileri Apple’a Tepki Gösterdi

NFT oyun geliştiricileri, Apple’ın ortaya koyduğu yeni gereksinimler sebebiyle öfkeli.

Geliştiricilere göre Apple’ın bu hamlesi NFT’lerin yeni ortaya çıkan segmentine zarar verebilir.

NFT Oyun Geliştiricilerinden Tepki

Apple, iOS tabanlı NFT oyunlarının uygulama içi satışlarından %30 kesinti yapılacağını açıkladı.

Epic Games kurucusu Tim Sweeney, Twitter’dan yaptığı açıklamada Apple’ın ve NFT ile oyun çıkaran tüm ekiplerin, bunları yalnızca uygulama içi satın alma olarak aktarmaları gerektiğini ifade etti.

Normalde NFT’ler, blockchain üzerinden üçüncü bir tarafın onaylamasına gerek olmadan kripto cüzdanları arasında serbest bir biçimde transfer edilebilir.

Bu durumda NFT’ler, oyunun kendisi tarafından belirlenen gas fee ve satış vergisi haricinde hiçbir ek ücret ödenmesine gerek olmadan p2p şekilde satılabilir.

Apple’ın yeni kısıtlamaları ile birlikte NFT işlemleri için verilecek olan ücretlerin %30’un üzerinde artması gündemde. Bu da oyun içinde NFT’lerle yapılan tüm işlemlerin oyuncular için daha maliyetli olmasına sebep oluyor.

Tim Sweeney şunları söyledi:

“Şimdi Apple, ücret ödemeyen tüm NFT uygulama işletmelerini öldürüyor ve son derece pahalı olan uygulama içn ödeme hizmetine rakip olabilecek yeni bir teknolojiyi eziyor. Apple durdurulmalı.”

Kripto Telefon Çağrısı

Kripto endüstrisinin önde gelen isimleri, sorunun çözümü için büyük teknoloji devlerinden bağımsız dijital uygulamaların yer alacağı kriptoya özel bir mağaza kurulmasını istiyor.

Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko, NFT’lere karşı Apple tarafından yürütülen cadı avının, dünyanın ilk kripto akıllı telefonu Solana Saga’yı popülerleştireceğine emin.

NFT oyun geliştiricilerinin tepkisinin, Apple’a geri adım attırıp attırmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir