Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.831
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.831
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Netflix, yeni hizmetinde kripto reklamlarına yer vermeyebilir

Netflix, bu yılın sonunda reklam destekli hizmetini sunmaya hazırlanırken kripto para sektörüyle ilgili reklamlara yer verilmeyebileceği gündeme geldi.

Netflix (NFLX), bu yaz daha düşük bir fiyat politikası izleyerek daha geniş bir kullanıcı tabanına ulaşma hedefi doğrultusunda özel bir abonelik modeli üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Kasım ayında lanse edilmesi beklenen yeni abonelik modeli için detaylı bilgi verilmese de reklam gösterimi içinde kripto sektörüyle ilgili tanıtımların kısıtlanma olasılığı söz konusu. Bunun yanında dizi ve film platformunun siyasi, kumar ve çocukları hedef alan reklamlara da yer vermeyeceğinden bahsediliyor.

Haberin kaynağı Avustralya olarak gözükürken kripto reklamı kısıtlamalarının diğer bölgelerde de uygulanıp uygulanmayacağı konusunda henüz kesin bir bilgi yok. Diğer yandan Avustralyalı yetkililer. geçen ay kripto sektörüyle ilgili reklamlar konusunda bir düzenleme planından bahsetmiş. Bu yüzde Netflix’in bu kararı kıtada uygulanacak reklam politikasına uyum olarak görülebilir.

Haber kaynağına göre henüz kesin bir karar verilmediğine vurgu yapılırken Netflix, kripto sektörüne karşı böyle bir karar alırsa 2018 yılında Google (GOOGL) ve Facebook gibi şirketlerin kripto reklam yasaklarına benzer bir politika izlemiş olacak. Ancak iki dev şirkette bu yasakların ardından geçen sene kripto reklam kısıtı politikalarını gevşetmişti. Ancak sosyal medya platformu Twitter, 2018 yılında benimsediği kripto reklam yasağı kararı politikasını devam ettiriyor.

Diğer yandan son yıllarda kripto şirketleri, reklam ve pazarlama faaliyetleri için ciddi miktarda fon ayırıyor. Yapılan yorumlar, Netflix’in bu pastadan alacağı pay ile önemli bir gelir akışı sağlayabileceği yönünde.

Bilindiği gibi Netflix, 2022 yılının ilk yarısında 1 milyonun üzerinde abone kaybetti. Bunun üzerine şirket, kâr marjını, yüzde 20 seviyesinde tutmak için maliyet düşürmek adına bazı önlemler alacağını duyurmuştu.

Kripto tanıtımlarıyla ilgili küresel çapta endişelerin yüksek olduğu bu dönemde Netflix, zorunlu olarak bu gelir kaleminden vazgeçmek zorunda kalabilir. Zira birçok ülke kripto reklamları konusunda temkinli bir yaklaşıma sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir