Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.361
% 0.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.361
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

NEM Nedir? XEM Ne İşe Yarar?

NEM nedir? Nem (XEM) Coin, NEM ekosisteminde çalışan bir kripto para birimidir. Bitcoin ile entegre bir şekilde çalışır. Bu coin ile NEM ekosistemine dahil olan tüm alanlarda işlem yapmak mümkündür. XEM Coin, blockchain uyumlu bir marka yaratmak için kullanılır. Aynı zamanda markalara teşvik olarak da ödenebilen bir kripto paradır. Yeni coin veya uygulama üretmek isteyenler NEM Ventures alanında bulunan kuluçka adlı programa dahil olarak üretebilirler.

NEM nedir?

Projenin amacı; kripto para ticaretinin yanı sıra, piyasaya katkı sağlayacak projeleri de desteklemektir. Bir ekosistem yaratılıp ve bu ekosistemde kullanıcılarına pek çok farklı projeyi sunmaya çalışmaktadır. Ayrıca, yatırımcılar NemNS1 alanında blockchain uyumlu kendi uygulamalarını yaratabilme imkanına sahip olurlar. Nem Ventures üzerinden projelerinden kendilerine fon yaratabilirler.

Proje, 2018 yılında NEM Foundation adlı şirket tarafından piyasaya sürülmüştür. Piyasadaki en güvenli kripto paralardan biri olarak görülmektedir. Hacmi diğer kripto paralara göre oldukça yüksektir. Cüzdanlar arası sınır ötesi transferlerde kullanıcılar son dönemde NEM Coin’i tercih etmeye başladılar. Çünkü, transfer işlemi gerçekleştirirken yatırımcılarına dünyanın en güvenli kripto ağını sunmaktadır. NEM ağı kendini güvence altına almak için Ed25519 genel anahtar imza sistemini ve SHA3 hash algoritmasını kullanmaktadır. 

NEM (XEM) Nereden Alınır?

1 Nem (XEM) Coin fiyatı 1.52 TL’dir. Güncel döviz kuru ile 0.11 dolara denk gelmektedir.  XEM Coin, Binance, OKEx, Zaif ve HitBTC gibi borsalarda listelenmektedir. Bu borsaların herhangi birinde hesap açan kullanıcılar gerekli kayıt işlemlerini tamamlamasının ardından kolayca sahip olabilir. 

Avantajları ve Dezavantajları

Avantajları;

  • Bir proje yaratmak isteyen XEM Coin kullanıcıları, projelerinin kuluçka adlı sisteme koyarak projeleri için düğer kullanıcılardan fon toplayabilirler.
  • XEM Coin kullanıcıları, tüm işleri ve hizmetleri blockchain ağına entegre edebilirler.
  • XEM Coin yatırımcıları, cüzdanlar arası sınır ötesi transfer ve takas işlemlerinde bir dakika içerisinde onay alarak hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olurlar.

Dezavantajları;

XEM Coin, merkeziyetsiz finans sistemi üzerinden işlem yapmak isteyen kullanıcılar için uygun bir proje değildir. Çünkü kredi veya staking üzerinden pasif gelir sağlamak yerine yeni projeleri amaçlamıştır. XEM Coin, piyasanın hareketliliğine göre ani fiyat değişikliklerinden etkilenmektedir. 2022 yılında projeye kurumsal yatırımcıların alım talepleri ile ilgisi daha da artabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir