Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.213
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.213
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ne SHIB Ne ETH: Balinalar Parayı Bu Altcoin’e Koyuyor!

Ethereum (ETH) balinaları, yüklü miktarda parayı doğru projelere taşımayı amaçlayan büyük yatırımcılardır. Görünüşe göre bu altcoin’lerden biri Ethereum tabanlı bir DEX platformu oldu. Balinalar SHIB veya ETH yerine yüklü miktarlarda UNI satın alıyor.

ETH balinaları 75 milyon dolar değerine UNI satın aldı

Santiment’e göre, en büyük ETH balinaları son 16 günde cüzdanlarına 10 milyondan fazla UNI ekledi. Bu balinalar, 10.000 ila 1 milyon arasında token tutan yatırımcılardır. Bu dönemde UNI fiyatı %25’in üzerinde değer kazandı.

Balinalar toplamda yaklaşık 75 milyon dolar değerine Uniswap (UNI) satın aldı. Karşılaştırma için, CoinMarketCap’e göre Uniswap’ın dolaşımdaki arzı 734 milyon UNI’dir. Böylece, en büyük balinaların, UNI’nin toplam dolaşım hacminin sadece son iki haftasında %1,5’ini elde ettiğini söyleyebiliriz.

Balinaların Uniswap (UNI) konusundaki motivasyonu

Balinaların neden UNI satın aldığını anlamak zor değil. Bunlardan biri; Uniswap’ın en büyük Ethereum tabanlı DEX platformu olmasıdır. Ek olarak, platformdaki işlem hacimleri, en büyük üç merkezi borsadan biri olan Coinbase’de zaten aynı hacimlerin %50’sidir. Aynı zamanda Uniswap, sadece kripto para işlemleri yapmakla kalmıyor. Ethereum tabanlı DEX platformu NFT alanında şimdiden ciddi adımlar atıyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Genie’nin satın alınmasından Sudoswap’ın platformuna mevcut entegrasyonuna kadar, Uniswap bu sonbaharda tam teşekküllü bir NFT platformu çözümünü sunmaya hazırlanıyor.

Uniswap (UNI), NFT piyasasına genişliyor

DeFi’nin kilit oyuncusu, kullanıcılara verimli NFT işlemleri sağlamak için NFT platformu Sudoswap ile entegrasyonunu duyurdu. Uniswap’taki nihai NFT platform çözümünün sonbaharda gelmesi bekleniyor. Ancak Uniswap’ın NFT projelerinin başındaki yukarıdaki gönderide görülebileceği gibi, üzerinde çalışmalar zaten devam ediyor.

Bu hamle, NFT toplama platformu Genie’nin Haziran ayında satın alınmasının mantıklı bir devamı niteliğindedir. Anlaşma, Uniswap kullanıcılarına tek bir yerden birden fazla platformdan NFT’lere erişim sağlıyor. Aynı zamanda, Sudoswap entegrasyonu sayesinde kullanıcılar NFT’leri doğrudan Uniswap’tan satabilecek. Ayrıca kullanıcıların kendi NFT likidite havuzlarını oluşturmalarına olanak sağlayacak. Ek olarak, platform gas ücretleri içinde optimize edilmiştir. Böylece, ana rakip OpenSea’den beş kat daha düşük olan yalnızca %0,5’lik bir komisyon almaktadır.

Uniswap’ın altcoin piyasasındaki çabaları

Sudoswap entegrasyonu, Uniswap’ın amalarını büyük ölçüde yansıtıyor. İlk olarak, en büyük Ethereum tabanlı DEX, Coinbase’den ticaret cirosunun yarısını aldı ve şimdi, OpenSea ve LookRare gibi iyi bilinen NFT pazar yerlerinin hakim olduğu pazarın bir kısmını ciddi şekilde devralmaya karar verdi.

Uniswap ekibi, kripto piyasasının en heyecanlı ve muhtemelen en akılda kalan bölümünden de olumlu bir şekilde bahsediyor. Ayrıca NFT tokenlerini gelişen bir dijital ekonomide tam teşekküllü bir değer biçimi olarak tanımlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir