Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.801
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.801
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

NBA Yıldızı Kripto Para Yatırımlarına da Odaklanan Bir Firma Kuruyor

İki kez NBA şampiyonu olan ve üç kez Olimpiyat altın madalyası alan yıldız basketbolcu Kevin Durant, kripto firmaları da dahil olmak üzere çeşitli sektörlere yatırım yapmak için özel amaçlı bir satın alma şirketi (Birleşme Amaçlı Ortaklık) (SPAC/Special-purpose acquisition company*) kuruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Infinite Acquisition Corp olarak bilinen SPAC, Durant’s Thirty Five Ventures ve Amerikan bankacılık firması LionTree arasındaki %50-50 ortaklıkla kuruluyor. Durant ve işadamı Rich Kleiman’ın ortak sahibi olduğu Thirty Five Ventures, kripto para birimleri de dahil olmak üzere çeşitli pazarlara yayılan 75’in üzerinde şirkete yatırım yapan bir risk sermayesi şirketidir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan dosyada, Infinite Acquisition’un 230 milyon dolara kadar artırılmasının hedeflendiğini yer aldı. Dosyaya göre Infinite Acquisition’ın “tematik odak alanları” kripto ve dijital varlıkları içeriyor.

İnterneti Sahiplenebilir Hale Getirmek

Belge, kripto para borsaları Coinbase ve Kraken ile diğer kripto şirketlerinin geliştirdikleri platformların ve teknolojilerin internetini “sahip olunabilir” hale getirdiğini söylemesiyle öne çıkıyor:

“Tüketiciler için kripto ve dijital varlıkların son zamanlarda hızlanması, Coinbase, Kraken, Chainalysis, BlockChain.com ve BlockFi gibi platformların veya kripto varlıkları için geliştirilen donanım cüzdan teknolojileri gibi güvenlik çözümlerinin yükselişiyle muazzam bir ivme kazanmaya devam ediyor. Bu teknolojiler, yaratıcıları çalışmaları için ödüllendirmek ve telafi etmek için yeni yollar sağlayarak sınırsız yaratıcılığa izin vererek ve kıtlığın bu demokratikleşmesinden yararlanmak için potansiyel olarak büyük yeni platformların ortaya çıkmasına doğru ilerleyerek interneti sahiplenilebilir hale getiriyor.”

NBA süperstarı, Thirty Five Ventures aracılığıyla Coinbase’e erken yatırım yapanlardan birisiydi. Firma, 2017 yılında D Serisi fonlama için Coinbase’e açıklanmayan bir miktar yatırım yaptı. Coinbase’in D Serisi bağış toplama sırasındaki hisseleri 8,25 dolar olarak fiyatlandırılmıştı.

Kripto borsasının hisseleri bu yılın başlarında Nasdaq borsasında 250 dolardan giriş yaptı. Coinbase hisseleri Perşembe günü 344 dolardan kapandı.

*SPAC, Türk sermaye piyasası hukukunda “Birleşme Amaçlı Ortaklık” olarak isimlendiriliyor. Wikipedia’ya göre ise “Boş çek şirketi” olarak bilinen özel amaçlı bir satın alma şirketidir. Özel bir şirketi satın almak için borsada işlem gören ve geleneksel ilk halka arz sürecinden geçmeden onu halka açık hale getiren paravan şirketler olarak açıklanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir