Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.522
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.522
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

NBA NFT Davası İçin 4 Milyon Dolarlık Anlaşma!

nba nft davası

Dapper Labs, NBA Top Shot Moments NFT’lerini kayıt dışı olarak sattığı iddia eden bir yatırımcı davasını sonuçlandırmak için 4 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

The Verge’deki bir habere göre, dava ilk olarak 2021 yılında ABD’nin New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne açılmıştı.

CEO Roham Gharegozlou‘ya göre, Dapper Labs‘ın firmaya karşı açılan toplu davayı sona erdirmek için 4 milyon dolarlık uzlaşma anlaşması yaptığını ve NBA Top Shot‘un NFT’leri menkul kıymet olmadığını yeniden doğruladı.

Davacılar,Dapper Labs’in, NBA NFT’leri için kayıt dışı menkul kıymet satarak yüz milyonlarca dolar kar elde ettiğini savundular ve firmanın aylarca yatırımcıların paralarını çekmelerini engellemekle suçladılar.

3 Haziranda New York Bölge Mahkemesi, Dapper Labs’e dava açan bir grup yatırımcıyla uzlaştığını onayladı.

Uzlaşma anlaşması, Dapper Labs, lideri Jeeun Friel’in davasında NFT’lerin menkul kıymet olmadığını kabul etmesi halinde 4 milyon dolarlık bir uzlaşma tutarı ödemeye hazır olduğunu göstermektedir.

Roham Gharegozlou Anlaşmayla Haklı Çıktı

Dapper Labs’in ortağı ve CEO’su olan Roham Gharegozlou, şirketiyle birlikte davada anlaşma sebebiyle haklı çıktı.Bir açıklamasında ”Dapper Labs ve Flow topluluğu için ileriye doğru atılmış önemli bir adıma işaret eden bugünkü anlaşmanın sonuçlarından memnunuz” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir: ABD, NFT Sektörünün Dolandırıcılık Riski Taşıdığını Belirledi

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir