Dünyanın teknoloji borsası olarak bilinen ve ABD merkezli olan Nasdaq, daha önce durdurulan dijital varlık saklama platformu projesinde kullanılan teknolojiyi tekrar devreye almayı planlıyor.
Nasdaq, yeni pazarlara açılmak amacıyla kripto para teknolojisi ve karbon piyasalarına olan ilgisini yeniden canlandırıyor. Ancak yasal kısıtlamalar nedeniyle, bir saklama hizmeti yerine kurumsal düzeyde bir platform sunmayı hedefliyor.
Temmuz ayında ABD’deki düzenleyici kısıtlamaları gerekçe göstererek dijital varlık saklama platformunu ve ilgili lisansı askıya alan Nasdaq, Bloomberg’e konuşan şirket eş başkanı Tal Cohen aracılığıyla, şirketin dijital varlık lisansı almak yerine müşterilere yönelik kripto teknolojileri geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.
Borsa, karbon piyasalarında genişlemek istiyor ve bu kararla yeni varlıklara daha fazla müşteri çekmeyi amaçlıyor. Tal Cohen, Nasdaq’ın sadece dijital varlıklara değil, aynı zamanda karbon piyasalarına da odaklanarak güç katacağını vurguladı.
Cohen ayrıca, düzenlemeler ve tokenleştirme konularına da değindi. Düzenlemelerin bu teknolojiler için kilit bir faktör olduğunu ve kurumsal şirketlerin benimsenmelerinin de aynı derecede önemli olduğunu belirtti. Geçen yıl yaşanan olumsuz gelişmelerin benimsenmeleri sekteye uğrattığını ifade eden Cohen, dağıtık defter teknolojisi ve blok zinciri teknolojilerini kullanmaya devam edeceklerini ve sınırlı arzı olan varlıkların tokenleştirilmesi için çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
Tal Cohen, aynı zamanda kanun yapıcılara seslenerek New York’u, Londra’daki girişimler için daha çekici bir finans merkezi haline getirmeleri çağrısında bulundu. Özellikle Avrupa’daki vergi politikalarını, sıkı düzenlemeleri ve yapısal sorunları Londra’da listelenmenin önündeki başlıca engeller olarak gösterdi.
İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.