Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$96.056
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.056
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

NASA, Ay’da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor

HANDE BERKTAN

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’da nükleer enerji santrali kurmayı hedefliyor. NASA ve ABD Enerji Bakanlığı, özel sektörden Ay’da ve Mars’ta nükleer enerji santrali kurmak için sistem tasarım ve yeni fikir teklifleri bekliyor. NASA’nın ve ABD Enerji Bakanlığı’nın hedefi ilk etapta 2026’ya kadar Ay’da nükleer reaktör kurmak.

Amaç, NASA’nın Ay ve gezegen seferleri için nükleer güç reaktörlerine sahip olması. Buna göre, inşa edilecek nükleer santral, dünyada üretilecek ve yine bunun ön testleri dünyada tamamlanacak.

ABD’nin Ay’a reaktör kurma projesi iki aşamada gerçekleşecek. Birinci aşamada reaktörün tasarımı oluşturulacak ve ardından ikinci aşamaya geçilecek. Bu aşamada ise bir test reaktörü geliştirilecek ve reaktörün uçuş-iniş sistemleri 2026 yılına kadar hazır olacak. Sistemin ilk adımda kesintisiz olarak en az 40 kilovat enerji üretmesi ve 10 yıl boyunca çalışması hedefleniyor.

ABD Enerji Bakanlığı’na bağlı Idaho Ulusal Laboratuvarı’nın direktörü John Wagner, projeyi “ABD’nin Ay’da nükleer enerji kurmasına yönelik oldukça ulaşılabilir bir ilk adım” olarak nitelendirdi.

12 aylık üç sözleşmenin her biri 5 milyon dolar değerinde ve Ay ortamında 40 kilovatlık bir fisyon güç sistemi için ilk tasarım konseptlerini finanse edecek.

NASA, reaktörü Ay yüzeyine başarılı bir şekilde yerleştirebilirse, reaktörlerin nihai Mars görevi için de kullanılabileceğini açıkladı.

NASA’nın Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü’nden Jim Reuter, “Bu erken tasarımları geliştirmek, diğer dünyalardaki uzun vadeli insan varlığımızı güçlendirmek için zemin hazırlamamıza yardımcı olacak” dedi.

NASA ayrıca, nükleer endüstriden derin uzay araştırma misyonları için atomik sistemlerinin geliştirilmesine yol açabilecek “kritik bilgiler” almayı da umuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir