Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.729
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.729
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

ECB Başkanı Bu Altcoin’ler İçin Uyardı: Gerçek Tehdit!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Bitcoin ve kripto paraların ödünç verme ve kredi kontrollerini düzenlemek istediklerini paylaştı. Lagarde, bazı altcoin sektörlerinin “gerçek tehdit” olacağını söylüyor.

Christine Lagarde: Bu altcoin sektörü “gerçek tehdit”

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde’ye göre, kripto paralar ve DeFi gerçekten mali istikrar açısından önemli bir tehlike teşkil ediyor. Lagarde bu tehlikenin, kripto paralar daha büyük ekonomide önemli bir rol oynamaya başladığında gözlemleneceğini söylüyor. Lagarde artık kripto para birimi ile geleneksel finans arasında sadece birkaç bağlantı olduğunu iddia ediyor.

MICA II ile kripto paraların ödünç verme ve kredi kontrolleri kapsamlı bir şekilde düzenlenecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB), kripto parlar (MiCA) çerçevesinde piyasaların hızla benimsenmesini desteklemektedir. Kripto para birimlerine yönelik kapsamlı düzenleyici çerçevenin 2024’te yürürlüğe girmesi bekleniyor. Lagarde’ye göre, MICA II adlı yasal çerçevenin yeni bir sürümü sonunda kripto paraları ve kredi kontrollerini kapsayabilir.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Celsius’un iflasın eşiğine ulaşmasını takiben piyasa şu anda ağır bir denetimle karşı karşıya. Kripto kredi platformu, 13 Haziran’da para çekme işlemlerini durdurmak zorunda kaldı. Yatırımcılarından daha fazla zaman talep ederek, paralarını henüz geri ödemedi. Bu arada Lagarde, geçen ay kripto para birimlerinin değersiz olduğunu söylemişti. Celsius gibi kredi platformlarının neden olduğu başarısızlık, şimdilik kripto karşıtlarını haklı çıkarıyor.

Celsius’a ne oldu? Altcoin piyasasını nasıl etkiliyor

Celsius, Mayıs 2022’de 12 milyar dolarlık varlığı yöneten, 1,7 milyondan fazla kullanıcısı olan lider kripto kredi platformlarından biriydi. 2022’nin ortalarına gelindiğinde, kripto piyasası büyük bir satış gördü. Bu da Celsius’da bazı sorunların ortaya çıkmasına neden oldu.

Celsius, mevcut fonlarıyla her müşterinin meblağlarını geri çekmesi halinde onları geri ödeyemeyecek durumda. Platformun web sitesine göre, para çekme işlemlerini dondurma kararı, Celsius’un gelecekteki para çekme taleplerine saygı duyabilmesi ve mevcut türbülans piyasası koşullarında yön bulabilmesi için bir girişim olarak alındı.

Bu açıklamanın bir sonucu olarak, piyasada ve Celsius’un rakipleri tarafından mütevazı bir satış gerçekleşti. Mevduat sahipleri Celsius’un iflas edeceği beklentisiyle paralarını çekmek için platforma hücum etti. Bunun sonucu olarak stake ödülü olan CEL fiyatı şimdiye kadarki en büyük değer kaybını yaşadı. Son günlerde hafifçe toparlanmadan önce kısa sürede %70 değer kaybetti.

Coinmuhendisi.com olarak Celsius’ta yaşananları ayrıntıları olarak bu makalede ele aldık. Yazım sırasında CEL fiyatı, son 24 saatte %20 düşüşle 1 dolar desteğinin üzerinde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir