Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.165
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.165
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Namibya, Bitcoin’i Ödeme Aracı Olarak Kabul Etti

Afrika ülkesi Namibya‘da, Merkez Bankası (BON), Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etti.

Namibya’da henüz kripto paralar yasal düzenlemeye tabi tutulmadı. Ancak ülkenin merkez bankası, inovasyon ve gelişim çerçevelerinde Bitcoin ödeme yöntemini kabul etti. Namibya, bu yeni teknolojiyi kullanarak ekonomik anlamda kalkınabileceğini düşünüyor.

Namibya Merkez Bankası Bitcoin’i Onayladı

BON, ülkede her ne kadar yasal süreçler tamamlanmasa da kripto paralara sıcak baktığını duyurdu. Banka, ülkenin diğer birimleriyle istişare ederek yasa düzenlemelerine gidecek. Yakın tarihte kripto paraların Namibya için tamamen yasal olması bekleniliyor.

Merkez bankası, Eylül ayının sonuna doğru yaptığı açıklamada, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin hala yasal olarak tanınmamasına rağmen, perakendecilerin ve bayilerin böyle bir ticarete sıcak baktığını belirtti. Bundan aldıkları güçle yeni düzenlemelere gideceklerinin mesajını verdi.

Ülkeye kripto paraları sokmayı amaçlayan BON daha önce, halkının kripto para birimlerini bulundurmasını, kullanmasını ve ticaretini tanımadığını belirtmişti.

Ancak gelişen teknoloji ve ekonomik sıkıntılar Afrika ülkesini de etkiledi. Namibya artık Bitcoin‘i resmi olarak ödeme yöntemi ilan etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir