Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.291
% 5.04
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.291
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Musk 3,6 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı

Tesla (NASDAQ:TSLA) hisseleri, CEO Elon Musk’ın elektrikli araç (EV) üreticisinin 22 milyon hissesini daha satmasının ardından neredeyse %3 değer kaybetti. Yaklaşık 3,6 milyar dolar değerinde satış gerçekleşti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan başvurulara göre Musk, bu hafta Pazartesi ve Çarşamba günleri arasında Tesla hisselerini sattı.

Musk bu hafta başında attığı bir tweet’te “Açıkça belirtmek gerekirse çalkantılı makroekonomik koşullarda özellikle de Fed faizleri artırmaya devam ettiğinde borçlanmaya dikkat edin.” dedi.

Araştırma şirketi VerityData’ya göre Musk, bu yıl şimdiye kadar 94 milyondan fazla Tesla hissesi sattı. Ortalama çıkış fiyatı hisse başına 243,46 dolar, yani satışlardan neredeyse 23 milyar dolar elde etti. Genel olarak Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünden beri sattığı toplam hisse değeri ise yaklaşık 40 milyar dolar.

Hem de Musk’ın, bu yılın Nisan ayında Twitter takipçilerine “bugünden sonra başka TSLA satışı planlanmadığını” söylemesine rağmen.

Tesla hisse fiyatının, şu anda Kasım 2020’den bu yana işlem gördüğü en düşük seviye olan 152,50 dolar civarında açılacağı belirtiliyor. Musk’ın Twitter’ı özelleştirme anlaşması, son 8 ayda Tesla hisseleri üzerinde baskı yarattı ve bazı uzun vadeli hissedarlar Musk’ın elektrikli araç işine odaklanmasını istedi.

Tesla’nın yaklaşık 50 milyon dolarlık hissesine sahip olan Future Fund LLC’nin yönetici ortağı Gary Black bu hafta başında bir tweet attı:

“Naçizane görüşüm; piyasa bugün TSLA markasının Twitter dramasından olumsuz etkilendiği yönünde oy kullandı. Daha önce elektrikli araç alıcıları Tesla’larını arkadaşlarının yanına götürmekten ya da araba yollarında Tesla’larını sergilemekten gurur duyarken şimdi Twitter tartışması Tesla’nın marka değerine zarar veriyor.”

Dünkü kapanışa göre Tesla hisseleri yılın başından bugüne (YTD) %55,5 düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir