Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Morgan Stanley’nin Bitcoin ETF’lerine Yaklaşımı

Morgan Stanley Bitcoin ETF

Büyük finans şirketlerinden Morgan Stanley, 15.000 brokerinin aktif olarak Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) ticareti yapmasına izin vermeyi düşünüyor.

AdvisorHub, şirketin kripto para yatırımlarına yönelik talepten yararlanmak için bu adımı atabileceğini bildiriyor. Morgan Stanley Bitcoin ETF’lerini sattı, bu da alıcıların yatırım yapmak için danışmanlarını aramaları gerektiği anlamına geliyor. Şirket, danışmanların bu ürünleri aktif olarak tanıtmasına izin vererek pazar payını artırabilir ancak bu sorumluluğu da beraberinde getiriyor.

Wall Street Journal tarafından alıntılanan iki üst düzey yetkiliye göre, Morgan Stanley talep edilen işlemlere “korkuluklar” koyuyor. Risk toleransı, tahsis ve işlem sıklığı bu önlemler arasında yer alıyor. Yönetim bu politika ayarlamalarını tarihlendirmedi. Morgan Stanley endüstri normlarına bağlı kalıyor.

Ocak ayında düzenleyici onayın verilmesinin ardından, Merrill Lynch ve Wells Fargo da dahil olmak üzere birkaç büyük banka Bitcoin ETF’lerini piyasaya sürdü. Bununla birlikte, talep edilmeyen alımları yasakladılar ve zaman zaman yalnızca ultra zenginlerle işlem yaptılar. Merrill Lynch, bir Bitcoin ETF’si satın almak için 10 milyon dolarlık varlık gerektiriyor.

Bazı kurumlar kripto ETF’leri sunmuyor

Ocak ayında SEC tarafından aralarında BlackRock, Ark Investments, Fidelity, Invesco ve VanEck’in de bulunduğu on bir bitcoin-ETF başvurusuna izin verildi.

Bu firmalardan bazıları yatırımcılara Bitcoin ETF’leri sunmuyor. Bitcoin ürünlerinin kaldırılması, uzun vadeli portföy uyumu ile ilgili endişeler nedeniyle Vanguard ve Raymond James Financial tarafından yapıldı.

Şubat ayında, 22.000’den fazla brokeri olan en büyük bağımsız aracı kurum olan LPL Financial, ürün listesine hangi Bitcoin fonlarını ekleyeceğini değerlendireceğini belirtti. Ancak kaydettikleri ilerleme resmi bir şekilde yayınlanmadı.

Mart ayında, bir başka bağımsız broker-bayi olan Cetera Financial Group, danışmanlar için dört Bitcoin ETF’sini onayladı. Firma, tahsis kısıtlamaları getirdi ve yüksek risk toleransları gerektirdi. Tüketiciler Bitcoin ETF’leri konusunda hevesli olsa da, bir başka Morgan Stanley yöneticisi bunların hala spekülatif olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir