Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.431
% 3.53
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.431
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Morgan Stanley’e göre S&P 500 endeksi, 3.000 dolar civarına düşebilir

Yazar – Senad Karaahmetovic

Yatırımcılar Fed ve yaklaşan TÜFE raporunu tartışırken Morgan Stanley onlara bunun, “dünün haberi” olduğunu söylüyor. Bunun yerine yatırımcılar, tahminler “çok yüksek” olduğu için kazanç riskine daha fazla dikkat etmeli.

Dahası Morgan Stanley, müşterilerine makro verilere odaklanmalarını çünkü bu tür verilerin ekonomik ve kazanç verilerine öncülük etme eğiliminde olduğunu söyledi.

Brokerin üst düzey hisse senedi stratejistleri, yatırımcılara piyasanın bir yıl önce Fed riskini görmezden geldiğini hatırlattı. Bugün ise “S&P 500 için hisse senedi risk priminin sadece 225 baz puan olmasıyla” kazanç riskini görmezden geliyor.

Hafta sonu müşterilerine yazdıkları notta, “Bu durum, gelecek yıl için kazanç tahminlerimiz göz önüne alındığında risk/kazancı çok cazip olmaktan çıkarıyor.” dediler.

Kazanç resesyonunun fiyatlandırılmasındaki “kopukluk”; piyasanın, kazançlarda yaklaşan düşüşleri fark etmekte yavaş kaldığı 2008 yılında da meydana gelmişti.

Stratejistler, S&P 500 endeksinin toparlanmadan önce ilk çeyrekte 3.000-3.300 seviyelerine gerileyeceğini düşünüyor. Bu ayı piyasası rallisinin şimdiden ivme kaybetmekte olduğunu da ekliyor.

“Bu noktada daha yüksek değerlemeleri savunmanın çok zor olduğunu düşünüyoruz ve kazançlarda düşüş olacağına yönelik tahminimizle, genel piyasa için bu noktadan itibaren artış yönlü pek bir alan kalmadığını görüyoruz. Sonuç olarak gelecek haftaki TÜFE ve Fed eylemlerinin genel tabloyu değiştirme olasılığının düşük olduğunu düşünüyoruz.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir