Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.800
% 3.19
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.800
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Morgan Stanley, Metaverse Oyun ve NFT’ler Hakkında Bir Araştırma Notu Yayımladı

ABD’li bankacılık devi Morgan Stanley, Metaverse oyun ve NFT’ler ile ilgili bir araştırma notu kaleme aldı. Banka, bu alanların 2030 yılına kadar lüks pazarının %10’unu oluşturmasını bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yatırım bankası devi Morgan Stanley, geçtiğimiz hafta bir araştırma notu yayımladı. Buna göre metaverse oyun ve NFT’lerin 2030 yılına kadar lüks sektörü için 50 milyar euroluk bir gelir getirebileceği ifadeleri yer aldı. Raporda, “NFT’ler ve sosyal oyun, lüks markalar için on yıllar boyunca inşa edilmiş geniş IP’lerinden para kazanmalarına olanak tanıyan iki kısa vadeli fırsat sunuyor” denildi.

Morgan Stanley ayrıca lüks markaların halihazırda oyun ve metaverse platformları ile iş birliklerini araştırdığını söylüyor.

Bilindiği gibi lüks tüketimin önde gelen markalarından biri olan Dolce & Gabbana, 5.7 milyon dolara 9 NFT satışı gerçekleştirmişti. Bankaya göre bu satışlar, sanal ve hibrit lüks ürünlerdeki büyük potansiyeli gösteriyor. 

Lüks markaların 2030 yılına kadar toplam kullanılabilir pazar (total addressable market – TAM) gelirlerini %10’dan fazla artırabileceği; sektörün vergi, faiz öncesi kazancını (earnings before interest and taxes – EBIT) ise %25 oranında artırabileceği kaydedildi. Analistler, NFT koleksiyon ürünlerine olan talebin orta vadede lüks ürünlere yönelik güçlü bir talep ile sonuçlanacağını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version