Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.841
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.841
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Morgan Stanley, Bankacılık Sektörünün Stablecoin’lerden Yararlanabileceğini Söylüyor

Stablecoin’lerin piyasa değeri, bir yıl önce 20 milyar dolardan 137.7 milyar dolara yükseldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Morgan Stanley’nin kripto para stratejistlerinden Sheena Shah’nın hazırladığı raporda, bankacılık sektörünün, piyasasının üstel büyümesinin ardından stablecoin mevduat talebinden yararlanmaya çalışacağını ifade etti.

Stablecoin’lerin dikkat çeken bazı özellikleri, kripto mevduat faiz oranlarına ve DeFi’a erişim sağlamalarıdır. Morgan Stanley, kripto borç verenlerin bu kriptoların bazılarına %5’in üzerinde faiz tekşif ettiğini ve bunun da düzenleyicilerin ve hükümetlerin cevap vermesine sebep olacağını ifade etti.

Shah, hükümetlerden ve merkez bankalarından gelen teşviklerin büyük riskli varlıklara sebep olduğunu ve kriptonun bunlardan çok farklı olmadığını belirtti. Kripto varlıklar, pazardaki kaldıraç büyümesinin de desteğiyle riskli varlıklara benzer bir biçimde işlem görüyor.

Shah, stablecoin ihracının 2020 yılına kıyasla 20 kat arttığını vurgulayarak, “Blockchain savaşının” pazar payı arttıkça devam edeceğini ifade etti. Ona göre varlık yöneticileri, borsalar ve şirketler gibi daha fazla şirket kripto yatırımı yaptıkça, Bitcoin ürünleri daha az katılımcıya sahip olacak ve bu da merkezileşme ile sonuçlanacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir