Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.942
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.942
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Morgan Stanley, AI Önümüzdeki 10 Yılın..!

AI

Morgan Stanley, Pazartesi günü yaptığı bir araştırma raporunda, AI ve beraberindeki teknolojinin endüstriler arasında dönüşüm yaratacağını ve önümüzdeki 10 yıl içinde laik yatırım temalarından biri olacağını söyledi.

Banka, sektördeki son zamanlardaki performansın yapım aşamasında olan bir balonu temsil edip edemeyeceğini inceledi. AI endeksi performansının, tarihsel zirve öncesi balon getirileri modeline uymadığı sonucuna varıldı. Seküler bir yatırım teması piyasa döngülerine bağlı olmayan uzun vadeli bir eğilimdir.

Analistler ve Edward Stanley “Mevcut yapay zeka boğasının tarihini bilmeden, üretken yapay zeka destekli pazar rallisinin ChatGpt’nin lansmanıyla başladığını varsayıyoruz. Bu nedenle mevcut Aralık ayından itibaren bekliyoruz dedi.

Notta ise tipik yatırım balonlarının zirveden 3 yıl önceki toplam ortalaması %154 ve ortalama %217’lik bir toparlanma eğiliminde olduğunu söyledi. Nvidia (NVDA) gibi AI kazanları yılbaşından bu yana %200’ün üzerinde kazanç elde ederken daha geniş AI endeksleri yalnızca yaklaşık %50 arttı ve henüz 2021’deki seviyesinin üzerine çıkmadı.

Notta, “Yapışkanlık ve yayılma genişliği, AI’yı önceki yutturmaca döngülerinden ayırıyor” diye ekledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Dünya Devi Yorumladı!

Wall Street’in dev rakibi Goldman Sachs, yapay zekanın benimsenmesinin 2025 ile 2030 yılları arasında ABD ekonomisi üzerinde büyük olasılıkla etki etmeye başlayacağını söyledi. Son olarak Dünya’da yapay zeka artık benimsenip, desteklenmekte. Ayrıca şirketler ve ülkeler bu teknolojiyi geleceğe taşımak için çalışmalar sürdürmekte.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version