Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.920
% 0.00
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.920
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Moody’s, Şekerbank’ın notunu yükseltti

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, 14 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada Şekerbank (IS:SKBNK)’ın, aktif kalitesi ve sürdürülebilir kârlılık başlıkları öncelikli olmak üzere son 3 yılda finansal performansında gösterdiği kayda değer gelişimi gerekçe göstererek bankanın tüm uzun vadeli notlarını yükselttiğini duyurdu. Moody’s, Şekerbank’ın görünümünü ise durağan olarak yukarı yönlü revize etti.

Şekerbank, 2019 yılında tüm süreçlerini ve teknolojik altyapısını yenilediği Transformasyon Programı başlattı. Bu kapsamda kredi portföy kalitesinde sağladığı önemli gelişim ile verimlilik yönünde attığı adımların finansal performansına yansımasının not artışında etkili olduğu görüşü sunuldu.

Son duruma göre; Moody’s, Şekerbank’ın Uzun Vadeli Mevduat Notu’nu, Caa2’den Caa1’e, Uzun Vadeli Ulusal Mevduat Notu’nu B1.tr’den Baa3.tr’ye, Uzun Vadeli Karşı Taraf Risk Notu’nu Caa1’den B3’e, Ulusal Uzun Vadeli Karşı Taraf Notu’nu Baa3.tr’den A3.tr’ye, Kısa Vadeli Ulusal Karşı Taraf Notu’nu TR-3’ten TR-2’ye yükseltti.

Kısa Vadeli Mevduat Notu ile Kısa Vadeli Karşı Taraf Riski Notu “Not-Prime” olarak teyit edilirken, Temel Kredi Değerlendirme Notu (Baseline Credit Assessment), caa2’den caa1’e, görünümü ise durağan olarak yukarı yönlü güncellendi.

Böylece Moody’s, 16 Ağustos 2022 tarihinde Şekerbank’ın notlarını yükseltmek üzere başlattığı değerlendirme sürecini söz konusu not artışı ile sonuçlandırdı.

Şekerbank hissesinde son durum

SKBNK, son 5 haftadır eksi kapanış görürken geçen haftayı, %2,82 düşüşle 1,72 TL’den kapattı. Son iki haftada düşüş eğilimi yavaşlatan SKBNK, 12 Eylül haftasındaki zirve fiyatı 5,37 TL’den %68 oranında değer kaybı yaşadı.

Şekerbank, yılbaşından bu yana ise %66 değer artışıyla devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir