Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.262
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.262
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Mina Protocol, İki Yıllık Çalışmanın Ürünü Olan “Oyun Değiştirici” Güncellemeyi Duyurdu

Mina

Mina Protocol, 2021’de başlattığı Berkeley güncellemesini nihayet tamamladı ve Haziran ayında kullanıma sunacağını duyurdu. Sıfır bilgi kanıtı (ZK) teknolojisini kullanan Mina, bu önemli güncellemeyle birlikte ZK akıllı kontratlar, sıfır bilgi kanıtı uygulamaları, 2. katman çözümleri ve köprüler gibi yenilikleri devreye sokmayı planlıyor.

Bu yenilikler, milyonlarca son kullanıcıya büyük kolaylıklar getirecek ve blok zinciri dünyasında devrim yaratacak. Berkeley güncellemesi, Mina’nın evrensel kanıt katmanı sağlamasına olanak tanıyarak çeşitli blok zinciri uygulamaları arasındaki etkileşimi kolaylaştıracak. Bu sayede, veri güvenliği ve doğrulama süreçleri merkeziyetsiz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilecek.

Mina Protocol, bu güncellemeyle Web3 ekosisteminde yaşanan birçok sorunu çözmeyi hedefliyor ve kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Güncellemenin, blok zinciri teknolojisinin benimsenmesini hızlandırması ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması bekleniyor.

“Her Şeyin Kanıtı” Teknolojisi ile Evrensel Güvenlik

Mina Protocol yapılan açıklamada, bu güncellemenin neden “oyun değiştirici” olduğu şöyle açıklandı:

“Bu güncelleme neden oyunun kurallarını değiştiriyor? Çünkü blok zincirleri ve zincir üzerindeki uygulamalar, herhangi bir blok zinciri ya da sistemden gelen kanıtları işlemek için evrensel bir kanıt katmanına ihtiyaç duymaktadırlar. Yapılacak olan güncelleme, işte bunu sağlayacaktır. Mina değişik bir tarzda yapılandırılmıştır ve tüm kanıtları, tek bir ‘her şeyin kanıtı’ haline sokabilmektedir. Bu kanıtlar herhangi bir cihazla doğrulanabilir ve diğer uygulamalara da yerleştirilebilir”

İlginizi Çekebilir: Mina Protocol (MINA) Nedir? Ne İşe Yarar?

Web3’ün Ana Sorunları Çözülüyor

Açıklamada ayrıca, güncellemenin akıllı kontratların çalıştırılmasını zincir dışına alırken, doğrulamaları zincir üzerinde bırakacağı vurgulandı:

“Bu güncellemeyle akıllı kontrat çalıştırılması zincir dışına alınacak ve doğrulamalar zincir üzerinde yapılacak. Böylece veri tıkanıklıkları, sistem kısıtlamaları ve gaz maliyetleri gibi sorunlar ortadan kalkacak. Mina’nın benzersiz sonsuz küçültme teknolojisi, uygulamaların ‘her şeyin kanıtı’nı merkeziyetsiz ve güvenli bir şekilde doğrulamasını sağlar.”

Mina Protocol’ün bu büyük güncellemesi, blok zinciri teknolojisinde devrim niteliğinde değişiklikler getirecek ve Web3 dünyasında karşılaşılan birçok problemin çözümüne katkı sağlayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Mina Protocol, İki Yıllık Çalışmanın Ürünü Olan “Oyun Değiştirici” Güncellemeyi Duyurdu” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 4 Haziran - Coin Mühendisi

  2. Pingback: "Onchain" Terimine Küresel İlgi Mayıs Ayında Rekor Seviyeye Ulaştı - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 6 Haziran - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir